25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'den Zonguldak milletvekili seçilen emekli Başsavcı Hüseyin Özbakır, kentte partilerinin oylarının azaldığını belirterek, "Birinci parti olmamıza rağmen oy kaybının Zonguldak'a yansımasıyla üçüncü sıra adayımızı meclise gönderemedik" dedi.

Özbakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekili seçimlerinin demokratik, olaysız ve şaibesiz ortamda geçtiğini söyledi. 

Seçimlerde çok çalıştıklarını ifade eden Özbakır, seçimlerden ülke genelinde birinci parti çıktıklarını belirterek, "Bir miktar oy kaybımız olsa da yine de birinci partiyiz. Ülkenin geleceğinden bizler sorumluyuz. İnşallah partimiz, Türkiye'nin geleceğine damgasını vuracaktır. Türkiye genelinde bir miktar oy kaybımız var. Birinci parti olmamıza rağmen oy kaybının Zonguldak'a yansımasıyla üçüncü sıra adayımızı meclise gönderemedik. İnşallah ileriki aşamada bunu telafi edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde yattığı dönemde Kırklareli Başsavcısı olduğunu belirten Özbakır, "O dönmede bizim cezaevimizde misafir etmiştik. Tanışmamız o zaman olmuştu. Kendisini İstanbul Belediye Başkanlığı döneminden tanıyorum. O nedenle cezaevinde 4 ay misafir etmiştik" şeklinde konuştu.

Hüseyin Özbakır, devlet adamlığının verdiği sorumlulukla hareket edeceklerini vurgulayarak, "Zonguldak'ın bazı sorunları var. İlimizin sorunlarını açıklamış ve hedeflerimi söylemiştim. Zonguldak kalkınmada öncelikli iller arasında değiliz ve yatırım alamıyoruz. İş adamlarını buraya getirmek için çalışmamız gerekiyor. Meclise gittiğimizde bu sorun için uğraşacağım. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve 2B sorunlarımız var. Bunların da çözümü için uğraşacağım. Ne söylediysem onu takip edeceğim" diye konuştu.