** Çaydeğirmeni Erenler Köyü Muhtarı Cenal İnam, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın yapılacak HES inşaatını engellemeye çalıştığını öne sürdü.

 

Çaydeğirmeni’nde yaklaşık 1 yıldır HES inşaatı yapıldığına dikkat çeken  Muhtar Cenal İnam, inşaat ile ilgili olumsuz olaylar yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini belirterek, “bu olayların gerçek nedenleri ve özellikle köyüme ve köy halkıma zarar veren boyutlara ulaşmıştır” sözleriyle konuştu. Açıklamasının  en sonunda da AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Ulupınar ailesine seslenirken “kendi çıkarlarınız  için benim saf köylümü kullanmaktan vazgeçin” dedi.

 

Projenin tüm yasal izinleri ve belgelerinin alındığını, kanunsuz yapılan herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını vurgulayan Cenal İnam, projenin başta Erenler köyü olmak üzere çevreye olumsuz bir etkisinin olmadığını gördüğünü, bu konuda köy halkına söylenenlerin hepsinin yalandan ibaret ve belli bir amaca yönelik propagandadan oluştuğunu ifade etti.

 

İnam e-posta aracılığı ile gönderdiği açıklamasında şu görüşleri savundu.  

 

ULUPINAR AİLE AVUKATININ BAZI KİŞİLERİ ETKİLEDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

“HES inşaat sahası içerisinde kalan Ulupınar ailesine ait kum çakıl ocağı dışında bu poje hiç kimseye zarar vermiyor. Ulu olayların arkasında tamamen bu ailenin olduğu su getirmez bir gerçektir. 

Yaptığım tespite göre Ulupınar ailesi avukatları Emrah Özmekik ve eşi aracılığı ile köy köy dolaşıp, bu projenin zararlı olduğu konusunda asılsız iddialarla çevre köylerden taraftar toplayıp, engelleme çalışması içerisine  girmişlerdir.

Sadece benim köyümde belli bir kaç kişiyi etkileyerek yanlarına çekmişlerdir. bunlardan bazıları siyasi ve ideolojik nedenlerle, bazıları ise maddi menfaat temin edilerek eylem yapmaya yönlendirilmişlerdir.

Bu arkadaşlarımızdan bazılarına senet karşılığı yüklü miktarda paralar verildiği, senetlerin  ise avukat Emrah Özmekik tarafından muhafaza edildiği ve makinaların önüne çıkılıp, çalışmaların engellenmesinin  istendiği, aksi takdirde senetlerin işleme konulacağının söylendiği  konusunda ciddi duyumlarım vardır.

Hatta Ulupınar ailesi masraflarını vererek, Beyza Üstün isimli bir profesör bayanı köyümüze getirterek insanlarımız kanunsuz eylem yapmaları yönünde kışkırtılmıştır.

 

PROJEYE DESTEK

Bu proje köyümüzü olumsuz etkileyen bir proje  değildir. Buna  rağmen sadece bizim köyümüzden tepki gösterilmesi ise halkı temsil eden bir muhtar olarak beni ve benim gibi düşünen bir  çok vatandaşımızı aşırı derecede rahatsız ve huzursuz etmiştir. Erenler Köyü dışında bu projenin uygulama sahası içerisinde kalan diğer  köylerde bu yapılan HES’e karşı herhangi bir tepki olması şöyle dursun,  aksine  bu projeye ciddi anlamda destek verildiği  açıkça görülüyor.

Benim  bazı köylü kardeşlerimi, özellikle de bayanlarımızı  hes projesinin zararlı olduğu konusunda  asılsız iddialar ile  korkutarak  içimizdeki bazı kişileri ise para vererek  bük köprüsü üzerinde sık sık “HES’e hayır” eylemleri yaptırmışlardır. Bu işi organize eden ise Ulupınar ailesinin avukatı Emrah Özmekik ve eşidir. Bu kişiler köy köy dolaşıp, HES projesini engellemeye çalışıyorlar.

HES projesine karşı  insanları örgütleyen ve eylemleri tertipleyen Cemil Temel ile işbirliği halinde  Ulupınar ailesinin avukatı Emrah Özmekik ve eşidir.

 

KÖYLÜLERE BASKI !

HES’e karşı yapılan basın açıklamalarını ise avukat Emrah Özmekik’in bilgileriyle Cemil Temel tarafından  hazırlandığına şahit oldum. İlk başlarda buna ben de inandım fakat daha sonra bu işin Ulupınarlar tarafından tezgahlanarak uygulamaya konulduğunu görünce gerçekleri anlayarak bu işten vazgeçtim. 

HES projesinin iptali için dava açılması için vekalet vermesi  konusunda bazı köylülerime baskı yapıldığını tespit ettim. Hatta vekalet verilmesi konusunda, haberim olmadan ve  el altından sanki benim talimatım varmış gibi  imzalar attırılmıştır.  Bu vekaletlerle birlikte HES iptali için  davalar  açılmıştır. Hatta bu davalardan bazı vekalet veren köylümün haberi bile olmadığını öğrendim.

 

ULUPINAR AİLESİNE ÇAĞRI

Tüm bu oyunların artık sona ermesi gerekiyor.

Sayın vekil ve ailesine sesleniyorum; kendi çıkarlarınız  için benim saf köylümü kullanmaktan vazgeçin ve köylümün yakasından  elinizi çekin. Maddi ve siyasi gücünüz var. eğer bu projeyi engellemek istiyorsanız, köylüyü değil bu gücünüzü kullanın…”

 

(Haber Merkezi)