AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, özel maden ocağı sahipleri ile bir araya geldiklerini bildirdi.

Diğer AK Parti Milletvekillerinden Özcan Ulupınar ile birlikte bu görüşmeyi yaptıklarını kaydeden Çaturoğlu kamuoyuna şu bilgilendirmeyi yaptı:

Özel Maden İşletmeleri sahipleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde toplantı gerçekleştirilen Çaturoğlu, maden sektöründe yaşanan sorunları burada masaya yatırdı. Kömür İşletmesi sahipleri ile yakından ilgilenen bölge milletvekilleri pazarlama ve satış konusunda yaşanan sorunların giderilmesi noktasında gerekli tüm girişimlerin yapılacağı vurguladılar.

Zonguldak'ta kangren haline gelmiş tüm sorunlarını çözmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çaturoğlu yapılan toplantı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu; “İlimizde faaliyet gösteren TTK‘nın özel rödovans işletmecileri bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ziyaretimize geldiler. Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile birlikte toplantı yaptık. Toplantıda özel rödovans işletmecilerinin ürettikleri kömürlerinin satışı ve pazarlanması konularını ele aldık.

ÇATES Genel Müdürü Harun Sarı, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yağlı, Eren Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Emir Eren ve Erdemir alımlardan sorumlu Bülent Kırlı ile görüştük ve yerli kömür alımı noktasında olumlu gelişmeler oldu.

Bilindiği üzere Zonguldak TTK maden ocaklarında yaşanan sorunları yakından takip ediyoruz göreve başladığımız günden bu yana gerek bakanlarımızla gerekse bakan yardımcılarımız ile olumlu görüşmeler gerçekleştirdik ve kısa sürede netice olacağımıza yürekten inanıyorum.

Yine rödovans işletmecileri de ziyaretten dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler ve teşekkür ederek ayrıldılar.”