Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi (Milli İttifak) milletvekili adayları Yusuf Çetin, Ahmet Çolak, avukat Derya Özmekik ve Abdullah Günaydın yanlarında BP ve SP ilçe başkanları, ilçe ve seçim Karargah yöneticileri ve kalabalık gurup halinde Ereğli’de çok yoğun çeşitli gezi ve ziyaret programlarına katıldılar.

Kaymakam İbrahim Çay' ı ziyaretle başlayan program, Emniyet Müdürü Timur Özgen ziyaretiyle devam etti. Her iki ziyarette de; kanunlara ve birbirlerine saygılı, güzel bir seçim geçirilmesi ve memleket için her şeyin hayırlı olması dileklerinde bulunuldu.

Milli ittifak adayları seçim çalışmalarına mülki amir, emniyet müdürü ve belediye başkanı ziyaretleriyle başlama geleneğini bozmadıkları için adaylar emniyet müdürlüğü ziyaretinden hemen sonra Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal'ı ziyarete gittiler.

 

Emniyet müdürlüğü ile belediye arasında yol boyu esnafı da ziyaret eden adaylar daha sonra kermeste oturup vatandaşlarla sohbet ettiler Genel olarak vatandaş ve esnaflardan  adaylara söylenen  iyi gittikleri ama çok çalışmaları gerektiği, ittifakın baraj sorunu olmadığı, hala Erbakan Hocanın verdiği zamlarla halkın ayakta durduğu, mevcut iktidarın hiç fabrika kurmadığı belirtildi.

 

Belediye ziyaretinde  Uysal bu nazik ziyaretten ötürü teşekkür edip, adaylara başarılar diledi. Adaylar da başkana kendilerini kabul edip, güleryüzle kendilerini karşıladıkları için teşekkür ettiler.

Hastaneden ayrılan adaylar Esnaf ve Sanatkarlar Odasına gittiler. Burada özellikle de esnafın sorunları ve ekonomik sorunlar ile çözüm yolları konuşuldu. Oda yöneticilerinin de bulunduğu ziyaret sonrası oda başkanı Hikmet Tezel büyük bir nezaketle adayları dışarıya kadar uğurlayıp tek tem tüm konuklara başarılar diledi.

“Yapacağımız iş çok, bize durmak yok” diyen Milli İttifak adayları Türk Metal Sendikasına ziyarete gittiler. Ziyarette Oda Başkanı Yusuf Ziya Odabaş seçimle ilgili kendileri üzerinden dedikodular çıktığını, bunların doğru olmadığını, bir yeri destekleyecek olurlarsa bunu iyice gözlemleyip açıklayacaklarını belirtti. Milli İttifak adayı Yusuf Çetin burada yaptığı konuşmada rahmetli Erbakan Hocanın işçiye ve sendikaya verdiği önemden bahsederken, REFAH-YOL döneminde TTK işçisine verilen zammın sendikanın istediğinden çok fazla olduğunu, Eşel Mobil sistemini ilk Erbakan Hocanın öğretip, uyguladığını ve bu sistemle işçilerin enflasyona ezdirilmediğini, başta işçiler olmak üzere tüm çalışanların ancak Milli İttifak iktidarıyla rahat edebileceğini belirtti.

Hemen sonrasında TSO ya ziyarete giden adaylar burada da Ereğli'nin mevcut problemleri ve çözüm yolları üzerine görüş alış verişinde bulundular.

Adaylar burada da gördükleri sıcak ilgiye teşekkür edip Şoförler Odasına gittiler. Oda başkanı Cevdet Civelek ile başkan yardımcısı Ahmet Küçük ile bu ittifakın ülke için çok hayırlı olduğunu, çok çalışmaları gerektiğini belirttiler.