AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı  Fatih Çakır ile birlikte ilçe Muhtarlar Derneğini ziyaret ettiğini ve  Çayırlı bölgesi muhtarları ile bir araya gelip  köylerin içmesuyu problemlerini görüşmek üzere bir toplantı yaptıklarını bildirdi.

Çaturoğlu’nun yazılı açıklaması şöyle:

Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Çayırlı bölgesi muhtarlarımız ile bir toplantı yaptık. Toplantıya DSİ Zonguldak Şube Müdürlüğünden bir mühendis arkadaşımızda katıldı. Köylerimizin içmesuyu problemlerini masaya yatırdık ve çözüm önerilerini konuştuk. DSİ’den gelen mühendis arkadaşımız Ereğli’nin içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi ihtiyacını uzun vadede çözüme kavuşturulması amacıyla yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve önümüzdeki 3 ay içerisinde tesislerin tamamlanarak Ereğli Belediyesine devredileceğinin bilgisini verdiler.

Ereğli İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi projesi tamamlandığında Ereğli ilçe merkezi, Gülüç, Delihakkı, Ören yerleşim yerleri ve civar yerleşim yerlerine yılda 25,6 milyon metreküp arıtılmış içmesuyu temin edileceğini belirten Çaturoğlu; yapımı tamamlanacak olan isale hattından Çayırlı bölgesindeki köylerimize de içme suyu verilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü ve Ereğli Belediyesi ile görüşeceklerini ifade  ettiler.  

Köylerin içme suyu ihtiyaçlarının çözümü için yapılan toplantıdan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Çayırlı Bölgesi muhtarları Milletvekili Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Çakır’a teşekkür ettiler.