CHP İzmir Milletvekili ve İzmir 2. Bölge Aday Adayı Mustafa Ali Balbay, kontenjan yerine önseçime girmeyi tercih ettiği bölgelerde parti örgütlerinin duayenleriyle, gençlerle ve kadınlarla buluşuyor.

Sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileriyle gün içinde kurduğu temasın ardından, ‘Kapınızı Çalan Benim’ adını verdiği çalışmayla evlere konuk olan Balbay, düzenlenen kahvehane toplantılarında da parti tabanının nabzını tutuyor, siyasete ilişkin beklentileri topluyor.

“Size sevgi, umut ve heyecan getirdim. Yüreğinizde doğmaya geldim. Bana güç verin, siyasette atılım benden, katılım sizden” diyen Balbay, sabahın erken saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar sürdürdüğü çalışmalarını son güne kadar sürdürdü. Cezaevinde 620 günü hücrede olmak üzere 1739 gün tutuklu kaldığı günlerde bir gün özgürlüğüne kavuşacağı yönündeki umudunu hiç kaybetmediğini anlatan Balbay, “Kendi kendimi, ‘Buradan bir gün çıkacaksın, önemli olan bedenini ve beynini sağlam tut’ diyerek motive ettim. Yaşadığım o haksızlığın yarattığı hikâyeye şimdi bir yenisini eklemek istiyorum. Bana yönelik yapılan siyasi bir operasyondu. O yüzden siyasete girdim. Ben şimdi siyasette bir ‘İzmir hikâyesi’ yazmaya geldim. Sizden ‘El almaya’ geldim” diyor. 9’u cezaevinde olmak üzere 32 kitap yazdığını söyleyen Balbay, ekliyor: “Tutuklanmadan önce ödül aldığım kitaplar, ceza almama neden olan kitaplar haline geldi ama ben bu mücadeleden hiç yılmadım. Eski Balbay öldü Allah rahmet etsin. Yeni Balbay’ın kararlılıkla siyasette de yoluma devam edecektir. Çalmadık kapı bırakmayacağız” Örgütle buluştuğu toplantıları aralıksız sürdüren Balbay, Önceki akşam gurbetçi Zonguldaklıların yoğun olduğu toplantıya katıldı. Karşıyaka Godez Cengiz Park Cafe Salon’da yapılan toplantıya Zonguldak Barosu eski başkanı Zeki Çolakoğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, gurbetçi Zonguldaklılar ve CHP üyeleri katıldılar. Toplantı sonrası ÇGD şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Mustafa Ali Balbay'a madenci heykeli verdi. Ali Ayaroğlu Balbay'ın tüm emekçilerin adayı olduğunu belirterek “Emeğin başkentinden aydınlanmanın başkentine dayanışma duygularımızla cam sakızı çoban armağanı sunalım dedik. Sevgili Balbay Zonguldak hep sizin yanınızda ve hep sizle gurur duyuyor, yolunuz açık olsun “dedi. Balbay da madencilerin yanında olduğunu ifade ederek “hep emek mücadelesinin yanında oldum. Bende Zonguldak'ın ayrı bir yeri var. Gittiğim yerlerde beni milletvekilleri kabul ediyorlar ben bundan onur duyuyorum. Zonguldak’a ve madencilere sevgilerimi sunuyorum."