20 Ağustos 2019 Salı günü yapılacak olan CHP Kdz. Ereğli ilçe kongresi öncesinde ilçe başkanlığına aday olacaklarla ilgili çalışmalar devam ederken, Ali Kocamanoğlu,  Sertan Ocakçı ve  Fikret Fota'nın ismi öne çıkarken, son anda sürpriz bir isim adaylık açıkladı.

"HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIM VAR"

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında CHP'li meclis üyeleri ile birlikte Neriman Posbıyık, "Günlerdir düşünüyorum ve beynimi çalıştırıyorum, yoruyorum. Biz artık toparlanmalıyız. Tarihi bir sorumluluk var. Bu düşünce ile yola çıktım. 2 Yıldır partimizin geldiği noktayı hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz. Bu sürecin istediğimiz gibi yürümediğini de gördük. Önümüzdeki süreç zorlu bir süreç, kesinlikle biliyorum. Zor bir süreç için elimi taşın altına koyuyorum. Bu süreci atlatabilmek için herkesin desteğine ihtiyacım var. Bunu en başta söylemek istiyorum. İnanıyorum ki bu süreçte başarılı olacağız. Ereğli'yi partimizi birlikte yöneteceğiz. Karar alma süreçlerinde de hep birlikte beraber olacağız. Partimizin ilkeleri doğrultusunda açık, saydam ve denetlenebilir bir yönetim için aday oldum. Hedefimiz önce partimiz olmalı. Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak bütün ilçe teşkilatlarına hatta il teşkilatına bile örnek gösterilebilecek bir ilçe teşkilatı olmak istiyorum. Gönlümden geçen, arzu ettiğim bu. Bu nedenle inanın elimi değil vücudumu bile taşın altına koymaya hazırdım ve son dakikada böyle bir karar verdim, yola çıktım" dedi.

"DÜN DÜNDE KALMIŞTIR"

Parti içindeki küskünlükleri ortadan kaldıracağına değinen Posbıyık, şu ifadelere yer verdi:  "Yararlı birşeyler yapabilmek istiyoruz. Bu da el birliği ile olur. Sevgi, barış, dostluk kenti diyoruz bunu önce partimizin içerisinde başarmalıyız. Başarmalıyız ki dışarıya bunu yansıtabilelim, halkın güvenini kazanabilelim. Bunu başaracağız. Birbirimizi seveceğiz, dost olacağız ve hepimiz yoldaş olacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ben dünü konuşmaktan hiç hoşlanmam, dün dünde kalmıştır. Bugünü konuşacağız, yarını konuşacağız, hatta ve hatta geleceğimizi nasıl inşa edebilirizi konuşacağız.

"PARTİMİZİ HALKLA BULUŞTURACAĞIZ"

Partimizi büyüteceğiz. Gençler, kadınlarımız, engellilerimiz ile birlikte sen ben değil biz olmak zorundayız. Halkın partisi CHP diyoruz. Partimiz halkın partisi. Tekrar halkla buluşacak ve kucak kucağa gelmek zorunda. Partimiz özüne geri dönmüş olacak. Parti içi eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte yaşadık. Gündemi belirleyen ve geleceği planlayan parti olma yolunda olacağız. Partimizin ilkeleri her zaman ilkemiz olacak ve yaşatacağız. Halk ile birlikte halk için çalışmaya devam edeceğiz. Ben yıllarca bunu yaptım. Bizim için önemli olan halkımıza dokunabilmek. Herkese selam vereceğiz. Tanrının selamını kimseden esirgemememiz gerektiğini düşünüyorum. Sokak, evler, köyler, mahalleler asıl önemli olan da kalplere nüfus edeceğiz. Birinin kalbine girdiğimizde oradan kolay kolay söküp atamazlar. Hele hele bizim Türk insanımız, kırsaldaki insanımız gönülden atmaz. Biz bunu yapacağız. Hiç bir zaman of demedim"

CHP'li Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyeleri de Neriman Posbıyık'a destek verdiğini açıkladı.