TÜRK-İŞ Eski Genel Başkanlarından ve 1. Dönem Zonguldak Milletvekili Nuri Beşer İstanbul’da vefat etti. Beşer’in cenazesi İstanbul Zeytinburnu Yedikule Aile Mezarlığı’na defnedildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Beşer’in vefatı nedeniyle Yönetim Kurulu adına bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Alabaş’ın başsağlığı mesajı şöyle; “İşçi hak ve özgürlükleri için mücadeleyi yaşamının temel taşlarından biri olarak gören Beşer, işçi sınıfı mücadelesine yaptığı katkılarla adını tarihe yazdırmış bir isimdir. Sendikacılığın zorluklar içinde, güçlükle yapılabildiği dönemlerde bu  görevi gönüllülükle üstlenen Beşer,  mücadelesi, azmi ve kararlılığıyla işçi hareketinin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

Beşer, 1961 yılında 1. Dönem Zonguldak Milletvekili olarak seçilmiştir. Vefatı nedeniyle üzüntü içindeyiz.

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak Beşer’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sendikal camiaya başsağlığı ve sabır diliyoruz”.

 

 

NURİ BEŞER’İN ÖZGEÇMİŞİ :

Nuri Beşer, 1922 yılında Erzincan Kemaliye’ de doğdu. İstanbul’da Sanat Okulunu bitiren Beşer,  1939 yılında askeri fabrikalarda işçi olarak çalışmaya başladı. Beşer, 1947 Denizcilik Bankası’na bağlı Haliç Tersanesi’nde çalışmaya devam etti. 1951’de İstanbul Liman ve Dokları Gemi Sanayii İşçileri Sendikası’na girdi ve 1955-1956 yılları arasında bu sendikada Genel Sekreterlik görevinde bulundu. 1951’den 1956’ya kadar İstanbul İşçi Sendikaları Birliği Genel Başkan Vekilliği görevini sürdürdü. 1957 yılında yapılan 3. Genel Kurulu’nda TÜRK-İŞ Genel Başkanı seçildi. 27 Mayıs 1960’dan sonra TÜRK-İŞ Genel Başkanlığından ayrıldı. Siyasete girerek Adalet Partisi’nin kuruluş çalışmalarına katıldı ve 1961 yılında 1. Dönem Zonguldak Milletvekili seçildi.