Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, Ereğli FM’de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Projelerinin yanı sıra seçim sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdemir şunları söyledi:

 

PROJELERİNİ AÇIKLADI

1 sene içerisinde yapacağım dediğim projeler kültür merkezi 18 ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz, aşevini 3 ay gibi kısa sürede yapacağımız kanaatindeyim, su ile ilgili projelerimiz çok iddialı, 3 ay gibi kısa bir süre, 6 ay da pazaryeri, 31 mahallede sosyal yaşam merkezinin yarısını 1 yıl içinde bitiririz, kapalı çocuk parkını 6 ay içinde tamamlarız, kent meydanını 1 yıl içerisinde bitecek demek hayal olur, turizm ile ilgili kamuoyunu heyecanlandıran projelerimiz var 2.5 yılda bunu tamamlamak istiyoruz. Köseağzı ile yapılacak çalışmalar bazı eski tarihi binaların restorasyonu, Cehennemağzı mağaralarının halk ile buluşturulacak şekilde revize edilmesi. 1 Sene içerisinde emniyet ve hükümet ve belediye binasının temelini atmış oluruz. Ben 3 yıl içerisinde projelerin tamamlanacağını vaad ediyorum. Benim broşürümde anlattığım projelerimi bin gün içerisinde hazırlayıp inşaatına başlanır. Bin günü geçtiği gün ben o koltuğa oturmam. Belediyenin bütçesi zaten ortada.

 

“SORUNLARI BİREBİR GÖRÜYORUZ”

Seçim süreci sadece başkan adayı değil bir fert olarak da sorunları yüz yüze görüyoruz. Geçenlerde Ören Mahallesi’ne ikinci kez gittim, ilk gittiğimden sonra Ören Mahallesi bize sevgi çemberinde bulundu, kucakladılar bizleri. Ören’de lağım kokuları var çarpık yapılaşma oluşmuş hala yeni inşaatlar yapılıyor, imar programı yapılmamış. Ören Mahallesi’nden bizi aradılar belediyeden tehdit aldıklarını belirttiler bu yüzden ikinci kez gittim. 3 Gün önce çok kötü bir tablo yaşadım havaların ısınması ile birlikte o kanalizasyon giderleri çok daha kötü bir durumdaydı, mahalle içerisinde gezerken 60 yaşlarındaki bir amca hüngür hüngür ağladı, iyi ki buradasınız moral oldunuz dediler. Böyle bir tablo var. Bir çok mahallede alt yapı eksiklikleri var otopark sorunu, yol çalışmasının yapılmayışı, çöp konteynırlarının yerlerinde olmadığı görüldü.

 

BELEDİYE VE SENDİKANIN DURUMU

Belediye ile ilgili aynı zamanda belediye personeli de ciddi şekilde seçim çalışmalarında kullandığını bir takım belediye hizmetlerinden faydalandığı bir gerçek bunu açıkçası kamuoyunda kimse de inkar etmiyor. Sonuçta oy meselesi vicdan ile ahlak arasına sıkışır, baskı yaparsan bu iş ters teper, insanları korkutarak belki birkaç oy alabilirsiniz ama bunun bedelini ağır ödersiniz. İnsanlar oy verirken özgürdür. Medyayı da eleştirmek gerekir, sendikanın yaklaşımını da pas geçiyorsunuz. Bizlere talep geldi, oyumuzun fotoğrafları çekip gösterin diye sendika söylemiş. Bunu bir sohbet esnasında da deklare ettim. Bu da kamuoyuna basın aracılığı ile yansıdı bunun üzerine ciddi bir şekilde kamuoyunda fırtına koptu. Böyle bir şey var mı diyerekten ben de onun üzerine Yusuf Ziya Odabaş beni aradı, kendisi ile oturduk konuştuk. Kendisinin böyle bir talepte bulunmadığını böyle bir şeyin olması durumunda istifa edeceğini ancak arkadaşlarından bazılarının şaka olarak söylemiş olabileceğini belirtti. Yusuf Ziya Odabaş’ın bunu bana söylemesi yetti.

 

“AKP’YE NİYE VURMUYORSUNUZ”

Ben kimse ile ilgili kırıcı bir kelime konuşmadım, projeler üzerine konuştum yapılamayanlar üzerinden ve yapılması gerekenler hakkında konuştum bu politikam takdir aldı. CHP’liler bana kalktı, “Sen belediye başkanına eleştiriyorsun AKP’nin adayını niye eleştirmiyorsun?” benim rakibim Halil Posbıyık. 20 Yıldır projelerini yapmamış 25’nci yılında yapacak. Herhalde 2023 yılında tamamlamak istiyor. Posbıyık’ı mümkün oldukça eleştiriyorum, “AKP’yi niye vurmuyorsunuz?” diyorlar ben AKP’ye niye vurayım onlara Allah vurmuş zaten. Benim eleştireceğim tek kişi milletvekilimiz Ercan Candan var. Hüseyin Uysal ile ilgili eleştiri yapmam doğru değil kendisi daha önce belediye yönetmemiş. AKP’nin kataloğunu Hüseyin Uysal hazırlamamış, neler var diye projelerini sorun bilmez”

 

“KİMSE CAHİL YERİNE KOYMASIN”

Seçim CHP ile bizim aramızda geçer. Hüseyin Uysal daha önce belediye başkan adaylığı yapmış değil. Kendisi birileri tarafından getirilmiş. Öyle bir projeler yazılmış ki ben Hüseyin Uysal’ı suçlamıyorum kendisinin bilgisi yoktur. Halil Posbıyık ile ilgili proje konusunda konuşmak istemiyorum 20 yıldır aynı şeyleri söylüyor. Sonra geliyor bana devlet bana yapamazsın dedi diyor. Halil Posbıyık’ın mesleği ne? İnşaat mühendisi oraya çivi bile çakamayacağını bilemiyor mu? İnsana bir sorarlar bu Kdz.Ereğli halkını kimse cahil yerine koymasın kimse konuşurken proje üretirken yapılabilecek bütçelerini gözden geçirecek şeyler söylesin. Herkes matematiğin hesabını kitabını ona göre yapsın"