AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İlçe Başkanı Yavuz, Alaplı Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların oyuyla doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle itham edilmesinin yersiz olduğunu söyledi.

İfadelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönül vermiş milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakaret olduğunu belirten Yavuz, "CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin 35. Olağan Genel Kurulu'nda ve çeşitli grup toplantılarında ülkemizin yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanı'na hakaretlerde bulunmuştur. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Ceza Kanunu’nun 299 ve 125’inci maddeleri kapsamında cezalandırılması amacıyla 30 arkadaşımızla birlikte suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. 

İlçe Başkanı Yavuz ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Haber: Cem Sürmeneli