CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, “7 Mart günü yapılacak ön eğilim yoklamasında, partimizin cefakar üyelerinin emeğe saygı göstererek bana desteklerini vereceklerine inanıyorum” dedi.

 

Balcı, Cumartesi günü yapılacak ön eğilim yoklaması öncesinde, çalışmalarını Partisinin Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli İlçesi Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir ve Çatalağzı Belde Örgütü’nde parti üyelerini ziyaret ederek sürdürdü.

 

Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir’e ziyaretinde Balcı, onurlu ve dik yürüdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Ben üyeme güvendim. Onurlu ve gururlu üyelerimiz, cefakâr, vefakâr üyelerimiz; emeğe saygı gösterecektir. Partide sadakate saygı gösterecektir. Partisini terk etmemiş insanları dikkate alacaklardır. Ben üyelerimize güveniyor, beni destekleyeceklerine inanıyorum. Kısmi de olsa ön seçim ve ön eğilim ile Türkiye’nin her yerinde partimiz daha da hareketlenmiştir. Bütün aday adayları parti üyelerini tanıdılar. Benim diğer aday adaylarından farkım var. Üyelerimizin profilini çok iyi biliyorum. Bu hareketlilik 7 Mart’ta sandığa yansıyacaktır. Ben üyelerimize güveniyorum, ona göre yola çıktım. Ben sıralamaya girersem, partimizin Zonguldak bölgesinde en az 4 Milletvekili ile birinci parti olacağı konusunda bana karşı teveccühler gösteriliyor. Bu da benim çalışma azmimi her geçen gün daha da arttırıyor.”

 

Akdemir, Balcı’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Yaşar bey, sizi ben parti içerisinde tanıdım. Çok iyi bir partilisiniz. Fiilen hiç boş durmayarak, köy köy dolaşarak, ev ev gezerek çalıştığınızı biliyorum. Ben, sizi kutluyorum. Örgütten, tabandan gelen insanların Milletvekilliğini hak ettiğine inanıyorum. İnşallah, Allah utandırmaz. Başarılar diliyorum.” dedi.

 

Balcı, Kilimli Belediye Başkanı Aslankılıç’ı ziyaretinde, Ereğli’den en güçlü aday adaylarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ben, halk tipi bir insanım. İnanıyorum ki parti üyelerimizin desteğiyle ön eğilim yoklamasından iyi konumda çıkacağım. Bu başarıyla da AKP’yi Zonguldak’ta yıkarak, birinci parti olacağız. Bilgi ve tecrübelerimi toprağa götürmeden toplumla paylaşmak, Zonguldak halkına katkı sunmak için parti üyelerimizin desteğini bekliyorum. ”

Aslankılıç, Balcı ile bölgenin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunarak, Milletvekilliği yolunda başarılar diledi.

Balcı, Kilimli İlçe Örgütü ve Çatalağzı Belde Örgütünde parti üyeleriyle bir araya geldi.

Balcı, parti üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“7 Mart günü, inşallah hem eğleneceğiz hem de oyumuzu kullanacağız. Sonuç ne olursa olsun, ben partimin neferi olmaya devam edeceğim. Partimizin başarılı olması için çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Ben ve ekibim, 7 Mart’a inanarak yola çıktık, çalışmalarımızı yaparak geri adım atmadık. Hiçbir bölge ayrımı yapmadan çalışmalarımızı sürdürdük, bu şekilde de devam edecektir. Bana güvenenleri bu güne kadar mahcup etmedim, beni bilen bilir. Bu işe gönül koyduk. Onun için sizlerin desteğiyle partimizi birinci yapmaya söz veriyorum. Ereğli’de farklı oyunlar dönüyor ama ben bu oyunların içinde yokum. Ben Zonguldak’ın genelinin Milletvekili olmak için yola çıktım.”

Balcı, Zonguldak’ta çok sayıda parti üyesiyle bir araya gelirken, 1992 yılında yaşanan grizu faciasının yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine de katıldı.