Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(KOP-DER) in düzenlediği ‘Otizm seminerleri Otizm spektrum Sendromu ve Temel becerilerin öğretimi’ konulu seminer yapıldı.

Zonguldak Dedeman Toplantı salonunda Gerçekleştirilen seminere çok sayıda Otizmli Aile bireyleri katıldı. Seminer’e konuşmacı olarak katılan Çetin Özbey ve Vefa bilici konuklar ile sohbet edip konuşma fırsatı bulurken Çetin Özbey katılımcılara kitaplarını imzaladı.

Uzman ve Yazar çetin Özbey seminerde otizmli çocuğa nasıl davranılması ve eğitimi sırasında neler yapılmasını aşamalı ve görsel deneyimli olarak anlattı.

 

Çetin Özbey, ‘Çocuk Sorunlarına Yapıcı Çözümler, Çocuk Gelişiminde yaşanan Sorunlar, Çocuk Eğitiminde Yapılan Hatalar Otizm ve Otistik Çocukların Eğitimi Özel Çocuklar ve Terapi Yöntemleri Öz Bakım Beceri ‘konularını işledi.

 

Katılımcıların büyük ilgi ile dinlediği konuşmacı Çetin Özbey “ Bu tür etkinliklerin yapılmasının hem otizmli aile bireylerini aydınlattığını ve hem de otizm’in ne olduğunu bilmeyen vatandaşlara yararlı olduğunu söyledi.

 

Katılımcıların Büyük bir bölümü “ Derneğin faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını ve bu tür etkinliklerin kendileri için çok yararlı olduğunu ifade ederken Dernek Başkanı H.Arzu Gökçe’de şunları söyledi

 

“Zonguldak halkına, Bize destek veren Kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederim. Otizm’in ne olduğun bilmeyenler ve hatta çocuğunun otizm hastası olduğunu bilmeyen aileler var. Biz onların gelecekleri kararmasın, Topluma yararlı bir insan olsun ve toplumumuzun da bunun farkında olsun diye girişimlerde bulunduk. Çok kısa ve zamanımız kısıtlı olmasına rağmen birkaç güne birçok etkinlikleri sığdırdık. Derneğimizin davetini kırmayıp seminere katılan Sayın Çetin Özbey, Vefa Bilici ve bizi bu konuda hiçbir zaman yalnız bırakmayan dernek yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimiz 2 Nisan 2014 Otizm Farkındalık günü’nde Zonguldak’ı temsilen Karaelmas Otizm Aile Bireyleri ile derneği ile Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki programa katılacağız. 4 Nisan 2014 tarihinde de Zonguldak’ta Türkiye genelinde ki Otizmli aile bireylerinin temsilci ve çocuklarının katılımı ile yürüyüş gerçekleştireceğiz.”

 

Daha sonra Derneğin düzenlediği Seminer’e konuşmacı olarak katılan Çetin Özbey ve Vefa biliciye Dernek başkan ve yöneticileri plaket verdi, seminere katılan davetlilere de katılımlarından dolayı sertifika verildi.