İYİ Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Ali Kaya beraberinde İl Başkan Yardımcısı Asım Tazegül, Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililer ile gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. Seçim çalışmalarına ve projelerine ilişkin bilgiler veren Kaya, Kdz.Ereğli'de değişimin şart olduğunu, gelecek kuşaklara güzel bir Ereğli bırakabilmek için vatandaşların bu kez iyi düşünmesini istedi.

"HALKIMIZIN GÜVENİNİ VE ONAYINI ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kaya, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:  "Yoğun bir seçim çalışması içerisindeyiz, birebir ziyaretler yapıyoruz, diğer adayların genelde sahada insanlarla temas ederek seçim çalışması yapmadığını gördük. Biz birebir işyerlerine ve evlerimize gidiyoruz, halkımıza birebir dokunuyoruz. Onların güvenini ve onayını almaya çalışıyoruz. Bu süreçte de çok başarılı olduğumuzu gördük.

"SÜRECE GEÇ BAŞLADIK"

Bildiğiniz gibi ittifak görüşmelerinden dolayı seçim sürecine diğer siyasi partilerden geç başladık ama biz geç başlamamıza rağmen aradaki farkı kapatma noktasında yoğun çalışma içerisindeyiz. Aradaki farkı kapattık sayılır. İlçemizdeki başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere pek çok noktaya ziyaretlerde bulunduk, esnaf temsilcilerinin yanına gittik. Ziyaretlerle, Kdz.Ereğli'nin çok güzide bir şehir olduğunu, bu şehri tek başına yönetmek gibi bir düşünce içerisinde olmadığımızı, ortak akılla ve birlikte yönetmek istediğimizi, birlikten güç doğacağını anlattık, ortak aklı çağrısı yaptık. Ziyaretlerimizde insanların bir beklentisi olduğunu gördük, seçmen bu düşüncelerimizi çok olumlu karşıladı. Ereğli'de bugüne kadar tek adam yapılı belediye başkanlığı olduğu izlenimi aldık ve bu izlenimin değişmesi konusunda seçmenden aldığımız noktada devam ediyoruz.

"TÜM ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ"

Belediye başkanı olduktan sonra imar, şehrin inşaası ve sosyal belediyecilik anlamında halkımızın rahatı için tüm önlemleri alacağız. Öncelikli olarak 5 tane ana başlıklı projemiz var. Bu ana başlıklardan biri Kent Meydanı ve Merkez Cuma Projesi camisidir. Katlı otoparkın üzerine kurulu bir projedir.

"TARIMDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK"

İkincisi Kdz.Ereğli Belediyesi markalı tarım ürünlerini üretip hem Kdz.Ereğli'de hem de en yakın il ve ilçelerde pazarlayacağımız tarım projemizdir. Bunun ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Delihakkı'da 180 dönüm alan tespit ettik. Bu arazinin büyük bir çoğunluğu Ereğli Belediyesi'ne ait. Gerek açık gerekse sera tarımcılığı yapmak suretiyle hızlı bir şekilde kent ekonomisine kazandıracağımız bir üretim şekli tespit ettik. Bu sözünü ettiğimiz tarım projemizi realize edebilirsek Kdz.Ereğli'de 1 yıl içerisinde 3 bin civarında kişiye bir istihdam imkanı ortaya çıkacaktır. Bunun da işsizliğin azaltılması noktasında Kdz.Ereğli halkına olumlu bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca biz bu proje ile kendi ürettiğimiz tarım projeleri ile marka ile satmaya başlayacağımız gibi Bölücek, Hamzafakıhlı ve Yaraşlı bölgelerinde çok değerli araziler tespit ettik ve bu arazilerde alım garantili bir takım tarım ürünleri ürettirip, belediyemizin markası ile hem kent merkezinde tanzim satış mağazası noktasında hem de paketlenip şehrimizde satış yapan süper marketlerde satmak suretiyle Kdz.Ereğli'nin üretim kültürüne kazandıracağız.

İLK ETAPTA 50 BİN TURİST

Cehennemağzı Mağaraları ve Marina projemiz de ilçemize gelecek turist potansiyelini arttırmak ve varlıklı insanların Ereğli limanında demirleyip alışveriş yapmasını para harcamasını sağlamalıyız. Ereğli limanı Karadeniz'in doğal limanı. Ek maliyet gerektirmeden çok kısa bir zamanda bu alanın marina olarak kullanılması son derece önemli. Karadeniz bölgesinin en uğrak noktalarından biri olacağız. Cehennemağzı Mağaraları bölgesinde yapacağımız restorasyon çalışmaları ile bir takım restorasyon çalışmaları ile eski kültürü ön plana çıkartın başta Avrupa olmak üzere yabancı turistin bölgemizde bu güzellikleri ve tarihi görmesini sağlayacağız. İlçemize ilk etapta 50 bin civarında bir turistin gelmesini bekliyoruz. Cehennemağzı Mağaraları biliyorsunuz Hıristiyan dünyası için önemli. Biz bu bölgeyi kaldırım taşları dolmuştur, bazı bölümleri kapatmış, tarihi yerin altına gömmek suretiyle turizm için cazip bir nokta bırakmamışız.

"KÖSEAĞZI'NI HALKA KAZANDIRACAĞIZ"

Biz Köseağzı plajını Kdz.Ereğli halkına kazandırmak istiyoruz. O bölgede soyunma, giyinme, kafeterya alanları gibi çeşitli düzenlemeler yaparak cazip hale getireceğiz. Bilindiği gibi özellikle yaz aylarında gerek bölgemizden gerekse farklı bölgelerden halkımız bu alanları kullanıyor. Yine Kemer bölgesindeki atıl durumdaki plajı halkımızın hizmetine açacağız. Önümüzdeki hafta zaten projelerimizin tanıtım toplantısını yapacağız ve kamuoyunun önüne sunacağız.  

YENİ YAŞAM ALANLARI

Bizler belediye başkanı olduktan sonra Kepez halkı için Solak yol ayrımı mevkisinden Devrek yol ayrımı mevkisine kadar yürüyüş bandı yapmak suretiyle o bölgedeki yaşayan vatandaşlarımızın yürüyüş yapabileceği, aydınlatılmış, düzenlenmiş, izole edilmiş bir parkur oluşturmak oluşturacağız. Bu bölgedeki insanlarımız bu imkanlardan yararlanmalı.

YAŞAM KÖYÜ PROJESİ

Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi de Yaşam köyü. Çok değerli bir proje. Belediye başkanlığı ile ilgili bir söylem değildir, bu vicdani bir olaydır. İlçemizde 2 bine yakın özel çocuk var. Bunların hayata kazanılması rehabilite edilmesi ve aileleri ile rahat bir nefes alabilmesi noktasında bunlara doğada temiz bir çevrede yaşam alanı oluşturmak lazım. Bu yaşam alanı içerisinde bizim Avrupa Birliği'nden alacağımız hibelerle, Almanya'dan alıntı örneklerle birlikte aynısını yapmak istiyoruz. Mimarımız çalışmalarını sürdürüyor, temaslar devam ediyor. Yüzme havuzlarının, spor alanlarının, salon sporları, yürüyüş alanlarının olduğu aynı zaman da çeşitli rehabilitasyonlarda faydalı olan hayvan türlerinin de barındırdığı bu yaşam köyü projesini mutlaka hayata geçireceğiz. Bu projenin toplam maliyeti yaklaşık 6 Milyon lira. Bunun tamamını Avrupa Birliği'nden alma şansımız var. Bu bizim bir vicdan borcudur, bunu da mutlaka yapacağız.

ÇOCUK PARKLARI GÜVENLİK ÇEMBERİNE ALINACAK

Bütün çocuk parklarını 24 saat izlendiği kameralı sistemle güvenli bir hale getireceğiz. Ailelerimiz çocuklarını buralara gönderdiklerinde gözü arkada kalmadan, endişe etmeden, bu alanlardan yararlanmasını sağlayacağız. Yeni çocuk parkları üretmek suretiyle insanlarımızın sokağa çıkmasını oyun ihtiyaçlarının karşılanmasını katkı vereceğiz.

ACİL PANİK BUTONLARI

Nüfus yoğunluğunun olduğu bölgelerde, hastalarımız, hayatını tehlikede hisseden, ciddi sorunla karşı karşıya kalanlar acil panik butonları koyacağız. Hastalananlar, olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalanlar bu butona bastıklarında sağlık ekipleri veya polis ile iletişime geçme imkanı sağlayacaklar. Daha yaşanabilir daha güzel bir Ereğli hedefindeyiz ve ilçe halkımız herşeyin en iyisine layıktır.

"HALK DEĞİŞİM İSTİYOR"

Halkımızın değişim istediğinin farkındayım. Bu değişimi biz de ziyaretlerle tetiklemek suretiyle 31 Mart tarihinde yeni bir sayfa açılacağının farkındayız. Bunu aslında Kdz.Ereğli için müjde olarak da vermek isteriz. Çok sayıda projemiz var. Projelerimizi basından bizlerden takip edebilirler. Ereğli'nin mutluluğu için buradayız. Biz Ereğli'yi seviyoruz.

"OTOPARK ÜCRETİ ALINMAYACAK"

Biz belediye başkanı olduktan sonra vatandaştan otopark ücreti alınmasını kaldıracağız. Vatandaşımızın soyulmasına izni vermeyeceğiz. Ulaşım ile alakalı dalçık projelerimiz var. Bu projelerin detayları yakında kamuoyuna aktaracağız.

ÖNDER TARAFSIZ GAZETE

Biz gazetecilerin her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Önder Gazetesi, çizgisini hiç bozmadan, zamanın şartlarına göre değil, kendi ilkelerine göre doğrunun, adaletlinin ve iyinin yanında olmasıyla farkını ortaya koyan bir yayın organı. Önder Gazetesi sahibine, çalışanlarına özverilerinden ve toplumun sesi oldukları için teşekkür ediyoruz"