57 Milyon seçmen ülkenin kaderini değiştirmek için oylarını kullanmaya gidiyor.  



Zonguldak Bölgesinden bağımsız milletvekili adayı olan pazarcı kadın Safiye Orhan Baltacıoğlu oyunu Ereğli'de Dikmen İlkokulunda günün ilk saatlerinde kullandı. Safiye Orhan, tüm adaylara başarılar dilerken, sandık görevlilerine de teşekkür etti. 



Kdz. Ereğli’de de oylamalar sandık kurullarının erken saatte görev başında olmasıyla tam saatinde başladı. Günün erken saatinde sandığa gidenler olduğu kadar, bir çok sandıkta ise sakinlik vardı.

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde oy kullanacak olan vatandaşlar 08.00-17.00 arasında oy kullanılabilecek. Nerede oy kullanacağım diye merak eden vatandaşlar seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip,

“Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığında nerede oy kullanacağını öğrenebiliyor.


CHP Milletvetili adayı Ünal Demirtaş, doğum yeri olan Ballıca Köyü'nde oyunu kullandıktan sonra hemşehrileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

OY VERME İŞLEMİ HANGİ SAATLER ARASINDA?

Seçimde oy verme saatlerine ilişkin YSK kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verme günü olan 24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 8 Temmuz 2018 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.



AK PARTİ Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Kumaş'ta oyunu eşi ile birlikte kullandı.


OY SAYIM İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Saat 17:00'da sandıklar kapanacak ve YSK tarafından sayım işlemine geçilecek. Televizyon ekranlarına yansıtılacak seçimin sayım işleminin akşam saat 23:00'e kadar sürmesi bekleniyor.

 

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanılacak sandıklar bellirlendi. Yurt içinde ikamet ediyorsanız; Seçmen Sorgulama uygulamasının “Nerede Oy Kullanacağım” sayfasından oy vereceğiniz sandık bilgilerine ulaşabilir, Seçmen Bilgi Kağıdınızın dökümünü alabilirsiniz.

Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00