Ekibinin gece-gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Özbakır, açıklamasında şu bilgileri verdi:

 

"7 Haziran seçimlerinde  1. Sıra Milletvekili Adayı olarak,  Zonguldak’ tan 25.Dönem‘de Zonguldak Halkının destekleriyle Milletvekili seçilmem vesilesiyle, TBMM’de yanımda benimle beraber Zonguldak Halkına hizmet edecek, Tecrübeli isimlerden bir araya gelen ve tarafımdan  özel olarak seçtiğim  bir ekip kurmuştum. Ekibimin  özellikle,Zonguldak’la  içi içe sorunları çözücü ve deneyimli , Halkla ilişkilerinde ileri seviyede bir performans sergileyen,  ekip olmasına özen ve dikkat gösterdim.

5 aylık bir sürede  seçim çalışmalarında, Danışman olarak tarafımdan  belirlenen, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin  kadrosunda görev yapan Bora Pulat, 24-25 Dönemlerde TBMM‘de Danışman olarak görev yapmış olan  Levent Çebi ve Eski Zonguldak Milletvekilimiz Ali Uzun’un da oğlu olan Serkan Uzun  ile  26.Dönemde  de  TBMM’deki çalışmalarıma bu Danışman kadrom  ile Zonguldak halkına  hizmet  etmeye devam edeceğim.

Ekibinin Zonguldak’ın sorunlarına inen ve halkla devamlı iç içe bulunan  bir atmosferde olması için özellikle her iki Danışmanın Zonguldak’ta yaşayan ve Zonguldak’ta vatandaşımızı tanıyan uzman bilgili, her sorunu ile yakından ilgilenebilecek bir ekipten oluştuğunu ve buradaki çalışmalarını  Ankara’da bulunan Danışmanı ile iyi bir koordineli çalışma sergileyerek  aktaran  bir ekibe sahibim."

 

Özbakır, Danışman kadrosunun Zonguldak halkından gelen tüm talep ve isteklere cevap verebilecek bir bilgi ve deneyime sahip olduğunu, tüm AK Parti Teşkilatlarının ve ekibinin  gece gündüz demenden 5 aydır çalıştıklarını, 1 Kasım seçimlerinden aldıkları % 49,5 oy oranı ile güzel bir çalışma sergilediklerini neredeyse;  1 Hafta daha zamanları olsa, AK Parti’ye  4. Milletvekilini katabileceklerini 1 Milletvekili daha çıkartabileceklerini belirtti.

 Milletvekili Özbakır, tüm partili teşkilat mensuplarına, Zonguldak halkına ve yanında yer alan arkadaşlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.