Özbakır, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, 7 Haziran öncesi ve sonrasında büyük fark olduğunu ve halkın bakış açısının değiştiğini söyledi.

Partilerinin Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da birinci parti olduğunu ifade eden Özbakır, şöyle konuştu:

"Zonguldak halkına teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz onlara mahcup olmayacağız. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Daha öncede ifade etmiştim karayollarımızın, tren yollarımız ve teşvik konusunda çalışmalarımız var. İnşallah en kısa sürede de bitireceğiz. Karayolları çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Tünellerde üç vardiya çalışma yapılıyor. Tren yollarında sanırım bu ayın sonuna kadar seferlerimiz başlayacak. Seferlerimizi Çaycuma ve Karabük'e kadar uzatmak istiyoruz. Seçim bitti bu işlerin peşini bıraktık diye bir şey yok. Biz aynı süreci devam ettireceğiz, konuların daha çok üzerinde duracağız ki sonuç alalım. Seçim bitti yan gelip yatalım yok. Artık hükümet olduk. Yapmamız gereken işlerle uğraşacağız. Seçim dönemini geride bıraktık."

Anayasanın değiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Özbakır, "Daha önce birçok maddede anlaşma sağlanmıştı. Onun için tartışmaların açılması erken değil. Partimizin 317 milletvekili sayısıyla Anayasayı değiştirme yeterli sayısı yok. Halk oylamasına gidilmesi için 330 sayısına ulaşmamız lazım. Muhalefetle anlaşılır da destek verirse olur. Muhalefet destek vermezse yapacak bir şey yok. Başkanlık sistemi işlerin hızlandırılması için çok iyi olur" diye konuştu. 

Filyos Projesiyle ilgili çalışmaların devam etmesi için Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yürütmeyi durdurma davasından vazgeçmesi gerektiğini anlatan Özbakır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Filyos Projesinin iki ayağı var. Biri liman diğeri ise kamulaştırma konusudur. Bu kadar uzamaması gerekiyordu. Bu davanın sonuçlanması gerekiyordu. Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı, yürütmeyi durdurma davası açmış. Kendisi sembolik dava açtığını söylüyor. Ben karar örneğini aldım. Tüm arazilerle ilgili dava açmış ve yürütmeyi durdurmuş. Kendisinin bu davadan vazgeçmesi lazım. Davasından vazgeçerse yürütmeyi durdurma kararı kalkar. Danıştay 10. Dairesinin kararında tüm arazilerle ilgili yürütmeyi durdurma olduğu yazıyor. Böyle bir karar var. Başkan onu söylüyorsa hiç olmazsa arazilerin önünü açarız. Bize öbür davayı takip etmek kalır."

AA