Kdz. Ereğli’nin efsane belediye başkanı Ruhi Cöbekoğlu’nu evinde ziyaret ettiğini ve kendisiyle ilgili olarak da “Bir boşluk vardı. O boşluğu dolduracaksın. Ne gücüm varsa da o gücümü yaşarsam sonuna kadar kullanırım” dediğini bildirdi.

 

Özkök ziyaretiyle ilgili olarak aynen şu açıklamayı yaptı:

 

Ereğli’de adı ilçe ile bütünleşmiş büyük üstadımız CHP’den önceki dönem belediye başkanımız Sayın Ruhi Cöbekoğlu’nu, evinde ziyaret ettim.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı eşim Öznur Özkök ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Sayın Cöbekoğlu’na, Çek Cumhuriyeti’nden getirilmiş güneşte solmaz boya ile yapılmış CHP Flaması armağan ettim.

Aynı zamanda, partimizde uygulanan; seçimlerde aday adaylığı öncesi bilgileri de içeren başvuru dilekçemi kendisine sundum.

Sayın Cöbekoğlu, belgeyi inceledikten sonra son derece sevindi ve duygulanarak bana sarıldı.

Yazı okuduktan sonra yüzüme gülümseyerek, “ciddimisin” diye sorduğunda “ciddiyim” yanıtını alınca yerinde doğruldu sarılmak istedi. Ben de ayağa kalkarak elini öptüm.

Hakkımda son derece güzel sözlerde bulunan Ruhi Ağabeyimizle yaklaşık bir saat süren sohbetimiz oldu.

Bu süre zarfında, şahsımla ilgili düşüncelerini de aktaran Sayın Cöbekoğlu, “bu çocuk Ereğli’nin timsali, hiç değişmiyor” diyerek konuşmasına başlayan Cöbekoğlu, “Bir boşluk vardı. O boşluğu dolduracaksın. Ne gücüm varsa da o gücümü yaşarsam sonuna kadar kullanırım. Çok samimi konuşuyorum, çok sevindim. Hasta yatarken dahi kim olabilir, kim var diye düşünüyordum. Bugün değil, sen politikaya başladığın günden beri benim aklımdan geçenlerden bir tanesiydin. Başka kimse de kalmadı, gitti” dedi.

 

Kendimle ilgili bir şeyler söylemek istediğimde ise “Bana kendini anlatmaya çalışıyorsan, ben seni, senden iyi bilirim. Bugüne kadar da kimseye söylemedim, Çünkü benim gönlümden geçen ve kestirebileceğim kimse bulamıyordum. Beni çok sevindirdiniz sen benim oğlum sayılırsın. Aklımın kenarında duruyordu. Geçmiş yıllarda Önay Alpago’nun da bulunduğu bir toplantıda konuşmuştun. İşte o gün senin için ‘Boş değil’ demiştim” şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllarda, partimiz CHP’de birlikte siyaset yatığımız dönemlerden bahsederken, şöyle dedim:

 

“1994 Yerel seçimlerinde sizin belediye başkan adaylığınızda Belediye Meclis Üyesi adayıydım. Rahmetli Muzaffer Ağabey ile beraber sizin temponuza yetişemiyorduk. Biz bu memlekete hizmete sevdalıyız. Sevdalar da, kavuşmayınca sevdadan sayılmıyor. Sizden bu sözleri duymak benim için çok güzel, bana güç verdiniz, sağolun. Sizden sunduğum dosyada, belediye başkanı seçilmem halinde yapmayı planladığım bazı hizmet ve yatırımlar yer alıyor. Okuyabilirseniz ve varsa ilave edecekleriniz bilmek isterim.”

 

Sayın Cöbekoğlu’na, ilçeyi yönetenlerin bir birleriyle didişip, kavga etmesinin Ereğli’ye zarar verdiğini söylediğimde ise “Ereğli’de yol gösterecek kimse çok az. Ereğli karıştı. Yaptıkları kayıkçı kavgası. Ne yapıyorlar, bana onu söylesinler” dedi.

 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmemizin sonunda Ruhi Ağabey, artık meydana çıkmamı ve ekibimi kurarak çalışmalara başlamam talimat verdi.

 

Benim için son derece verimli geçen ziyaretten duyduğum memnuniyeti dile getiriyor, gösterdiği ilgi ve alaka dolayısıyla üstadımız Sayın Ruhi Cöbekoğlu’na teşekkür ediyorum.