CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpçu, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği seçim çalışmaları nedeniyle Nebioğlu, Perşembe ve Karapınar beldesini ziyaret ederek esnafları ve halk selamladı.

Esnaflar ve vatandaşlarla tek tek selamlaşan Turpçu’ya, Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, Çaycuma Eski ilçe başkanı Umut Başoğlu, Perşembe Belediye İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İl Genel Meclis Üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri de eşlik etti.

Türkiye’nin 7 Haziran’da yeni bir geleceğe bayrak açacağını dile getiren Turpçu, “Seçimlere çok az bir süre kaldı. Gittiğimiz her yerde AK Parti’nin nasıl eridiğini, CHP’nin iktidara nasıl yürüdüğünü hissediyoruz. Ön seçimlerden sonra bir arkadaşım 1977 seçimlerinin havası var büyük bir sürpriz bekliyoruz demiştir. Etçiğimiz günde Gökçebey’de bir vatandaşımızı bir depremin olacağını şiddetinin tahmin edilemediğini dile getirdi. Ülkemizde şuan emeklimizin 2 ikramiyesi kadar güç varmış. Fakat emekliler öyle güç durumdaymış ki onlar bizi gördüğünde biz onları gördüğümüzde sarılıp destek alıyoruz. Siyasetçi olarak da tarım olarak da bu bölgenin toprakları verimlidir. Dün başka ağabeylerimiz bugün başka arkadaşlar bu mücadeleye devam edecekler” ifadelerine yer verdi.

 

‘3 VİLAYET SOYUT OLARAK BİRLEŞECEK’

Filyos Vadisi Projesi’nin hareketlenmesi ile birlikte Zonguldak Bartın ve Karabük illerinin fiilen olmasa bile soyut olarak birleşeceğini de söyleyen Turpçu, “Partimizin emekliler ve asgari ücretlilerle ilgili projeleri var. Emeklileri hepimizi, biliyorsunuz en düşün maaşı 1500 TL yapacağız. Emeklileri kurban ve ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye veriyoruz. Ayrıca ailesinin hiç geliri olmayan ailelere de en düşün 720 TL kadının hesabına para yatırıyoruz. 7 Haziran’a az bir zaman kaldı. Zonguldak ili Bartın ve Karabük olarak eski Zonguldak olarak biliniyor. Filyos Vadisi projesi de buralar için çok önemlidir. Tekrar bu projeyle birlikte tekrar eski Zonguldak, Bartın Karabük birleşecektir. Fiilen belki 3 vilayet devam ederken ama soyut olarak birleşecektir. Ayrıca listemizdeki arkadaşlarımız sadece milletvekili olarak değil daha yüksek vazifelere gelebilirler. Bizler de 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP hükümeti ile birlikte yeni bir yapılanmayla çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

ÖRGÜTLERE MESAJ

Vatandaşların Belediye Başkanlarının yanı sıra ilçe ve belde örgütlerinden daha çok CHP iktidarına inandığını da söyleyerek sözlerine son veren Turpçu, “Tüm beldelerimizi ilçelerimizi geziyoruz, gerçekten AK Parti’den çok ciddi bir kopuş, partimize de büyük bir yöneliş var. İktidar olma konusunda halkımız örgütlerimizden daha da inanmış durumda. Benim inancımı da gezdiğim yerlerdeki okuma yazması olmayan çok yoksul halktan aldığım cesaretle bunu söylüyorum. Bu anlamda ilçe ve belde yöneticilerimiz ile Belediye Başkanlarımıza buradan bir mesaj gönderiyorum. Bu konuda örgütlerimizin çalışmalarını da halkımızın inancına yetişmesini istiyorum” dedi.