AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin açıklamasının belediyenin basın bürosundan geçilmesini eleştirirken  “AK Parti Belediye Meclis Grubu, basın danışmanlığı aracılığıyla bir açıklama verdiğinde, kamuoyuna ‘Belediye Basın Bürosu’ tarafından yayınlanacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

 

Kdz. Ereğli’de sap ile samanın karıştığı veya karıştırıldığına dönük her gün yeni bir olay ortaya çıkıyor. Belediyenin CHP’li üyeleri adına belediyenin basın danışmanlığı adına gönderilen açıklamada imza bulunmamasına dikkat çeken AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, “Ereğli Belediye Basın Bürosu Cumhuriyet Halk Partisinin emir eri midir?” dedi.

 

Çakır; böyle bir durumu Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın diktatör yönetimine örnek gösterdiği açıklamasında şöyle dedi:

 

KAMUOYU ADINA SORULAR

 

Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Meclis Grubu adına, Ereğli Belediyesi Basın Bürosu tarafından kamuoyuna bir açıklama yapılmıştır. Açıklamanın içeriği bir yana, yapılan bu uygulama, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Teşkilatı’nın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından nasıl ‘diktatörce’ yönetildiğini ortaya koyması açısından bir örnek teşkil etmiştir.

 

Belediye Basın Bürosundan, CHP Grubu adına açıklama yapılmasından sonra şu soruları sormak, kamuoyu adına önem kazanmıştır.

 

1-      Ereğli Belediye Basın Bürosu Cumhuriyet Halk Partisinin emir eri midir?

2-      Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı yada Belediye Meclis Grubu, bir basın açıklaması yapamayacak kadar aciz durumda mıdır?

3-      AK Parti Belediye Meclis Grubu, basın danışmanlığı aracılığıyla bir açıklama verdiğinde, kamuoyuna ‘Belediye Basın Bürosu’ tarafından yayınlanacak mıdır?

4-      Cumhuriyet Halk Partisi belediyeye mi taşınmıştır, belediyenin ofisini mi kullanmaktadır?

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı, kendisini Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatının yerine koymuştur. Ereğli Belediyesindeki bu partizanca tutumu kınıyorum. Belediye bu uygulamasıyla kaybetmiş olduğu ‘tarafsızlığını’ kamuoyunun önüne bir kez daha koymuştur.

 

Bu konuda, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Yönetimi olarak, tüm yasal haklarımızı kullanarak, yüz bin nüfuslu Kdz.Ereğli halkının belediyesinin partizanca tutumlarla ve diktatörce yönetilmesinin takipçisi olacağımızı saygıdeğer kamuoyuna bildiririm.

 

Ayrıca basın açıklaması ile ilgili söyleyeceklerimiz mevcuttur. Zira, ‘Basın Bürosu’ tarafından geçilen açıklamada CHP Meclis Grubu üyelerinin açıklamanın altında imzası olmadığı ve herhangi bir görsel açıklama bulunmadığı için, bu cevap hakkımızı saklı tutuyoruz.