Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü  "Son dönemlerde İsmet İnönü’ye yönelik saldırılar artarak devam etmektedir." dedi.

Bükrü açıklamasına şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimiz ve Partimizin kurucularından, 2. Cumhurbaşkanımız, büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün ölümünün 40. Yıldönümünde onu saygı ve şükranla” andıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Bükrü, “Bu yıl aynı zamanda İsmet Paşa’nın çok etkin rol aldığı 3 tarihsel olayın 90. Yıldönümü; Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü ile birlikte ülkemizin yeniden kuruluşunun adı olan Cumhuriyet’in ilan edilişinin 90. yılı, Demokrasi tarihinde önemli bir adım olan büyük çınar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 90. Yılı, yine, İsmet İnönü’nün eşsiz siyasi ve askeri dehasını yansıtarak, Dünya tarihine geçtiği Lozan Barış Anlaşmasını 90. Yılı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli neferleri daha nice 90’lı yıllarda Lozan’ın kazanımlarına sahip çıkmaya, hem Cumhuriyetin hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunu kutlamaya devam edecektir.”

BÜTÜN DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

     “Atatürk ve İsmet İnönü, dünyada eşi benzeri olmayan bir halk uyanışı gerçekleştirerek, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile ülkenin bağımsızlığını sağladıklarına” değinen Bükrü; “Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin yanı sıra İsmet Paşa, , siyasi hayatta eşi benzeri olmayan bir şekilde tek partili süreçten çok partili sürece geçişi sağlayarak, kendi rakiplerini yaratmış ve bütün dünyaya demokrasi dersi vermiş bir kişidir.” ifadelerini kullandı.

     “İsmet Paşa’nın demokrasi anlayışıyla bugünün demokrasi anlayışı arasında çok büyük farklar olduğunu” anlatan Yaşan Bükrü açıklamasını şöyle sürdürdü; “O bugün ki demokrasi ve yönetim anlayışını görseydi kendisinin meşhur sözleriyle  ‘Hadi canım sen de’ derdi. İnönü elindeki eşiz yetkiye ve güce rağmen mütevazi yaşantısıyla örnek bir kişilik olmuştur.  Onun tek derdi bu ülkenin bağımsızlığı, gelişmesi ve geleceğiydi. Onun çocuklarının hiçbir zaman gemileri, gemicikleri, para sayma makineleri olmamıştır. Onun çocukları henüz ilkokuldayken şirket kurmamıştır. Onun çocuklarının ismi rüşvetle, yolsuzluklarla, kara para aklamalarla anılmamıştır. Onun çocuklarından biri de, alçakgönüllü kişiliğiyle sosyal demokrasiye ve Türkiye siyasetine önemli kazanımları olan Eski genel başkanlarımızdan Erdal İnönü’ydü. 2007 de aramızdan ayrılan Sayın Erdal İnönü’yü de bir kez daha rahmetle anıyoruz.”

SİZ, İSMET PAŞANIN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSINIZ!

    “Son dönemlerde İsmet İnönü’ye yönelik saldırılar artarak devam etmektedir. Atatürk’e, Cumhuriyete ve onun değerlerine saldırmak isteyenler ısrarla İsmet Paşamıza laf etmektedirler.”diyen Başkan Yaşar Bükrü, “Laf edenlere baktığımızda, demokrasiden nasip almayanları, kendileri ve yandaşları için çalışanları, yolsuzluk batağında çırpınanları, hak isteyen kitlelerin üzerine panzer yollayanları görüyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Siz İsmet Paşa’nın tırnağı olabilir misiniz?

     Bu duygularla, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurduğumuz, İsmet İnönü’yle devam ettirdiğimiz bugün de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde sürdürdüğümüz mücadele;  demokrasi, özgürlük, çağdaşlık, insan hakları mücadelesidir. Geçmişten aldığımız güçle bu mücadele bayrağını daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal olmak üzere, genel başkanlarım; İsmet İnönü, Bülent Ecevit’i saygı ve şükranlarımızla anıyoruz”.