CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, mahallelerde yaptığı konuşmalarda yine sendikaya çattı, AKP ve DSP adaylarıyla ilgili ‘yönetici olamazlar’ suçlaması yaptı. Posbıyık Erdemir Vakfı yöneticilerine de seslenerek, ceza gelmeden önce vakıftan kimlerin paralarını çektiklerini açıklamalarını istedi.

 

Dört dönemdir partiye bakmadan belediye başkanlığına seçildiğini ve 5. Kez oy istediğini ifade eden Posbıyık, diğer adayları bilgisizlikle suçlayıp  kendisiyle ilgili “Allah kulları yaratırken bazı özellikler vermiş, kimi sanatçı, kimi ticaret erbabı, kimi politikacı. Bana da politika özelliği vermiş. Ben bu memlekette doğmuşum, beni siz hep arkamdan itekleyin ki size daha iyi hizmet edebileyim” dedi.

 

ALAYCI SÖZLER: HAYALET MİLLETVEKİLİ

Posbıyık konuşmasına şöyle devam etti:

“Hüseyin Uysal daha evvel CHP’liydi, CHP’den millet vekili adayıydı, sonra kafasına saksımı düştü ne oldu bilmiyorum AKP’ye geçti. Bende üç  dört tane meclis üyesi vardı, bunlar AKP ile ortak hareket ettiler, partiden kovdum, AKP hemen kaptı. Sanki Ereğli’de başka adam yok. Yani listeleri CHP listesi gibi oldu. Bazen diyorlar ki ‘başkan AKP’nin listesini sen mi hazırladın’. Vallahi billahi ben hazırlamadım. Belediye başkanlığına aday olan şahıs daha listesini kendi hazırlamıyor. AKP’de Hüseyin Uysal kendi listesini yapamadı, hayalet milletvekili Ercan Candan yaptı. Bir belediye başkanı belediye meclis listesini yapamıyorsa o belediyeyi yönetmesi mümkün mü? İyi bir insan olabilir ama  iyi insan olmak yetmez  lider olmak lazım, yönetici olmak lazım, tuttuğunu koparmak lazım.”

 

‘BACADAN GİRERİM’

“..Zaman zaman diyorlar ki, ‘belediye iktidardan olursa, daha iyi olur’. O zaman sağımız-solumuzdaki İktidar belediyelerine bir bakın. Buyurun Alaplı’da 15 yıldan beri AKP’li belediye başkanı var. Alaplı’nın  halini görüyorsunuz. Alaplı’dan çay içmeye buraya geliyorlar, sinemaya buraya geliyorlar insanlar. Hadi AKP para versin de yapsın. İşte Gülüç orada. Kanalizasyonlar ortadan geçiyor, asfaltı yok bir şeyi yok. Lider olmak lazım, tuttuğunu koparmak lazım, Ben Ankara’ya gittiğim zaman hangi bakanlık olursa, hangi iktidar olursa olsun, kapıdan sokmazlarsa bacadan girerim istediğimi de alırım”

 

AKP VE DSP ADAYINA SATAŞMA

“Hüseyin Uysal’ın 2011’de CHP’den Milletvekili adayı olduğunu biliyorsunuz. ‘Göğsümü yarsan 6 ok fışkırır’ diyordu. Şimdi AKP’den Belediye Başkanı adayı oldu. Siz zannediyor musunuz ki onun derdi, belediye başkanlığında.. Oda biliyor seçim kazanamayacağını. Biliyorsunuz Hastaneler hükümetin elinde.. Hükümet kimi isterse başhekim onu yapıyor. Onun derdi, AKP’ye geçti ki, yeni yapılan hastaneye başhekim olmak istiyor.. Buradan AKP’yi uyarıyorum..  Bu iki doktorda baş hekimlik yapamazlar, yönetici değiller. Ancak başhekim yardımcılığı yaparlar, birinci adam olamazlar, ancak  ikinci adam olurlar. “

 

“ERDEMİR İŞÇİSİ KORKMASIN”

“Benim metal sendikasıyla da problemim yok. Onların başında bir tane çakma sendikacı var. Mehmet Azman’dan iki tane daire aldı,  yan yana, bir dairede yetmiyor. ‘Vakıf diyor borca girdi, tabi girer. Sen kendi  adamlarını son kongrede küfür ederek baskı yaparak işi bilmeyen adamlarını vakfın yönetimine sokmadın mı?"

 

‘KAÇ MÜDÜR SENDİKACI PARALARINI ÇEKTİ?’

 “..Bu Odabaş, zaten Metal Koop’tan yargılanıyor, Erdemir spordan yargılanıyor, vakıftan yargılanıyor. Şimdi soruyorum sana; kaç tane baş müdür, kaç tane sendikacı,  ceza gelmeden vakıftan paralarını çekip ayrıldı, cevap istiyorum buna. Vakıftan paralarını çekenler var, Erdemir işçisi, işverenden korkmuyor  bu çakma sendikacıdan korkuyor. Korkmayın, bunlarla mücadele bana ait. Oğuz Özgen’i buradan gönderdim, 31 Marttan sonra bu çakma sendikacıyı da buradan göndereceğim.”