DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Ereğli Belediye Başkan adayı Doktor Recep Erdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası’nın önceki yöneticilerinden Erdal Erbil, Önder Gazetesi’ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş ile görüştü. Ziyaretin ardından Başkan adayı Recep Erdoğan, Önder Gazetesi muhabirlerine açıklamada bulundu. Erdoğan seçim çalışmalarına yeni başlamadıklarını uzun zamandır bu çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Biz sahaya yeni inmedik biz zaten sahadaydık” dedi.

Toplumun her kesiminden yoğun ilgi gördüklerini ve bu ilgiden son derece mutlu olduklarını belirten Erdoğan, Cumartesi günü saat 13.00’de parti binasında yapacağı adaylık açıklamasına tüm halkı davet etti. Erdoğan konuşmasında şu açıklamalara yer verdi:

“Biz halkımıza yürekten inanıyoruz.  İnsanlarımızın bizim samimiyetimizden en ufak bir şüpheleri yok. Ben uzun yıllardır insanlar ile birlikteyim. Biz bunu yaparken siyasi bir amaçla bir şey için yapmıyordum, doğal bir süreçti, kendiliğinden oluştu kendiliğinden gelişti. Daha önce aday adaylığı sürecinde bulunmuştum o süreçte halkımızın bizlere göstermiş olduğu yoğun ilgiyi tüm kamuoyu gördü. Halkımız görmek istediği yerdeyiz. Bunu yaptığımız çalışmalarda gördük. Bu nedenle buradayız. Demokratik Sol Parti Genel Başkanımız merhum Bülent Ecevit devlet adamlığı, dürüst kişiliği ile yöremize ilimize ve ilçemizde emekleri, katkıları olmuş bu ülkede Başbakanlık yapmış bir liderdi. Biz de onun izinden yürüyerek kendimize en yakın en uygun düşünce sistemimize de uyan bir parti olan DSP’de olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. DSP Genel Merkezini de heyecanlandırdık bu anlamda bizlere tam destek veriyorlar. Hedefimiz sloganımız söylemimiz kendinden önce hizmet olacaktır. Allah yolumuzu açık etsin, Ereğli için hayırlısı olsun”