Devrim Bulvarında partililer tarafından karşılanan Milletvekilleri daha sonra AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığına yürüdü. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden milletvekilleri gösterilen ilgiye teşekkür etti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, ilçe başkanlığı önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmasında, 1 Kasım seçimlerinden zafer ile çıkmanın mutluluğunu vatandaşlar ile birlikte yaşadıklarını söyledi.

 "YIKTIK ORTALIĞI"

7 Haziran seçimlerinin ardından daha çok çalıştıklarını belirten Özbakır şu ifadelere yer verdi: "Daha fazla çalışarak Ankara'dan da aldığımız rüzgar ile 1 Kasım'da büyük bir başarıya ulaştık. Soruyorlar bize, 'ne yaptınız?' ben diyorum ki, yıktık ortalığı. Partimiz Türkiye genelinde 8.5 puan oyunu arttırdı, biz Zonguldak'ta 11 puanın üzerinde bir başarı yakaladık. Türkiye'de rekorlardan bir tanesidir bu. Halkımız ve bizlerin başarısı ile oldu bu. Halkımız bize bu desteği vermese idi biz bunu başaramazdık. Gece gündüz çalıştık, başardık.

 TEŞVİK VURGUSU

Tek başına iktidar olduk ve yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözler vardı, yollardan teşviklere kadar arkadaşlarımız ile daha güçlü bunları takip edeceğiz. Teşviği çıkartırsak daha iyi olacak, yatırımları buraya çekmenin yolunu arayacağız. İşsizliği ve göçü önlemenin yollarını arayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Ankara'da girişimlerimiz olacak. Halkımız bizlerin taşıcıdır. Her ne sıkıntınız olursa  olsun yanınızdayız"

 "VİZYON VE MİSYONLARI YOK"

Milletvekili Faruk Çaturoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde halka hizmet edeceklerini ve daha çok çalışacaklarını vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti: Siyasi partilerin bir hedefi amacı var. Memlekete millete hizmet etmektir. Eğer bu tek başına olmuyor ise bunu koalisyon yolu ile yapacaksanız. Koalisyonlara yanaşmıyor afaki birşeyler söylüyorsanız bu memleketin geleceği ile ilgili hiçbir projeniz yok demektir. Vizyon ve misyonunuz bulunmuyor demektir. Vatandaş vizyonu misyonu olmayana nasıl oy versin.

 AK PARTİ DIŞINDA TÜM PARTİLER OY KAYBETTİ

AK Parti dışında bütün partiler oy kaybetti. Binde 5 oy alan parti bile kendisini başarılı sanıyor. Biz yüzde 5-10'a bile razı değiliz. Zonguldak'ta rekor kırdık. Yüzde 67'den de fazla oy bekliyoruz. Biz halkımıza hizmet edeceğiz. Teşekkürümüzü hem mikrofonlardan hem de hizmet yoluyla yapacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Her zaman istişare içerisinde olacağız. Bölgemiz ve ülkemiz için neler yapmak gerekiyorsa bunu paylaşacağız. İstediğiniz kadar yol, su, kanal, köprü, fabrika kur ama insanların gönül sarayına misafir olamazsanız başarılı olamazsınız. Ne yaparsanız yapın eninde sonunda kaybetmeye mahkumsunuzdur. Vatandaş önümüzde hiç seçimsiz 4 yıl var. Biz o 4 yılı hizmet ederek halkımızın gönlünü alarak 2019, 2023 yılında da zafer bizimdir"

 "HALKIMIZ OYUNU GÖRDÜ"

Zonguldak'ta 60 bin oy arttırdıklarını kaydeden Milletvekili Özcan Ulupınar da konuşmasında 1 Kasım seçim sonuçlarının bu kadar olacağını tahmin etmediğini vurguladı, şunları söyledi:  "Oyunu gördünüz ve oyunu bozdunuz. Milletin partisi olmaz, milletin vatanı olur memleketi olur. Bu sefer ben bunu gördüm. 7 Haziran'da olmadı olan da hayır vardır dedik biz birşey kaybetmedik, ülkemiz çok şey kaybetti. 1 Kasım'da da oldu. Zonguldak'ta 60 bin oy aldık, oyumuzu arttırdık. Ne oldu da arttı, Ankara'dan kuvvetli rüzgar esti, rüzgar karşıdan gelmedi ama yaşananları herkes gördü. Baktınız ki memleketi bölmeye çalışanlar var baktınız ki Suriye'den kötü olacağız, Yunanistan, Ukrayna gibi olacağız, bunu isteyenler var. Baktınız ki sadece 78 milyon üzülmeyecek, Filistin'deki müslümanlar üzülecek. Ben bu seçimlerde bu sonucu beklemiyorduk. Zonguldak'ta 3-2 olacağını tahmin ediyordum, Türkiye'de tek başına iktidara geleceğimizi biliyordum ama bu kadar ezici çoğunluk beklemiyordum, Allah razı olsun. Bu daha çok çalış demektir. Teşekkürü çalışarak yapacağız, çok çalışacağız"

 

YÜZDE 67 OY HEDEFİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milletvekili Özcan Ulupınar'ın yeniden meclise gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, yüzde 67 oranında oy potansiyeline ulaşacaklarını iddia etti. Uysal'ın konuşması şu şekilde: "Seçimleri kazandıktan sonra sorumluluğumuzu daha da arttı. Hiçbir mazeretimiz olamaz. Ereğli halkı mazeretsiz yolumuza devam edeceğiz kimse bundan şüphe etmesin. İlçe Teşkilatı ile il başkanımız ile partililerimiz ile bütün hizmetleri yapacağız. Seçimlerde verdiğiniz desteklerden ötürü kaybettiğimiz 1 milletvekilini tekrar geri aldık. İnşallah bundan sonra Ereğli hiçbir zaman yüzde 51'in altına düşmeyecek. Yüzde 51 az gelir hatta ben her zaman söyledim madem bizim plakamız 67, yüzde 67'ye kadar devam edeceğiz"

 "TAKTİK DEĞİŞTİRDİK"

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da tüm partililere teşekkür ederek, "Teşekkür ziyaretlerine çıktık milletvekillerimizle. 7 Haziran akşamı çok hüzünlü idik biz kimleriz, biz kurulduğu tarihten bugüne kadar hep birinci bir partiyiz. 7 Haziran'da en çok oyu olduk birinci parti olduk iktidar olamadık. Düşündük taşındık Başbakanımız ile Ankara'da yaptığımız toplantılarda konuştuk. Düşündük taşındık bu seçimlerden bu şekilde çalışacağız taktik değiştireceğiz diye karar verdik. Bunun da mükafatını alamadık. Özcan Ulupınar kardeşimizi Ankara'ya gönderemedik. Seçimlere iyi hazırlandık, hep birlikte 3 milletvekilimizi Ankara'ya gönderdik" dedi.

 "REKORLAR ÜSTÜNE REKOR KIRDIK"

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da ilçe de yüzde 51 oran ile 55 bini geçen oy ile 1 Kasım seçimlerini tamamladıklarını ifade ederek, "Ereğli'ye teşekkür az gelir Ereğli üzerimizdeki yükü 2 kat arttırdı. Yüzde 51 ile 55 bin küsür oy ile rekorlar üstüne rekorlar kırdık hamdolsun. Bu neticesinin alınmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" düşüncelerine yer verdi.^

 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)