Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle istişare toplantısına katıldı. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Karaman, iktidarı eleştirdi muhalefeti neden eleştirmediklerine de yanıt verdi.

 

"ERGENEKONCU DEĞİLİZ"

Günümüzde yaşanan olayları 2007 yılında parti tarafından hazırlanan kitapçıkta yer aldığını belirten Karaman, "2007 Yılında bugünün hatırasını merhum liderimiz Erbakan hoca çizmiş, herşeyi söylemiş. Bugün ne oluyorsa o gün söylenenlerin canlı ortaya çıkışıdır" dedi. Türkiye'de Ergenekon ve Balyoz davası başladığında Necmettin Erbakan'ın sözleri nedeniyle, "Siz Ergenekoncusunuz" yakıştırmasının yapıldığını hatırlatan Karaman, "Biz ergenekoncu falan değiliz. Biz müslüman ülkelerde olan hadiseleri yakından takip ediyoruz" sözleri ile açıkladı.

 

"BİZİ NEDEN İNDİRDİLER?"

11 Aylık hükümetleri döneminde hiçbir ülkeden 1 kuruş dahi borç para almadıklarını, zam yapmadıklarını hatırlatan Karaman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bizi niye indirdiler borç para almadığımız için indirdiler. Borç para almak borç alan ne yapar emir alır, borç alırsan birgün emir alırsın, Erbakan hocamız bu iktidardaki kardeşlerimize nasihatta bulundu siz her ne kadar içimizden ayrılıp dış güçlerle irtibat kurarak iktidara gelseniz de yine memleket bizim memleketimiz sizden irca ediyorum sakın borç para almayın kendi kaynaklarınız ile ülkeyi yönetin aksi takdirde Türkiye'nin geleceğini iyi görmüyorum dedi. 100 milyar dolar para bulmanız lazım dedi onlar bulamadı o zaman 232 milyar dolar olan borç bugün 680 milyar dolara çıktı.

 

17 ARALIK'TA YAŞANANLAR

17 Aralık'ta Türkiye'de bir olay oldu nedir bu olay 4 bakanın çocuğu bazı işadamları şimdi bunlar olağan şeyler. Bunlar olmuyor demek de yanlış oldu demek de yanlış. Bunlar iktidar partilerinde sürekli olur hele hele her görüşten insanın yönetimde olduğu menfaat birlikteliğinde kurulan bir ortaklıkta bunların olmaması mümkün değil. Bu olayların sebebi bir pasta var ortada 100 milyarlık bir pasta var bunu 10 kişi bölüşüyor bu pasta 50'ye düşünce 5 kişi bölüşüyor öbür 5 kişi ihbar yapıyor. Ben bu pastadan pay alıyordum şimdi niye pay alamıyorum. Bu dosyaların ortaya çıkışı pastadan pay alamayanların dosyaları piyasaya sürmesidir çok samimi birşey söylüyorum. Burada dış güçler yapıyor diye üzeri örtülmez. Buradaki sıkıntı bir grup dosya biriktiriyor öbür grup da dosya biriktiriyor bu dosya niye şimdi ortaya çıkarıldı, seçim neden beklenmedi, seçimden sonra çıkarılsaydı, sen dosyayı çıkardın ben de o zaman dosyayı çıkarıyorum. Bu dosyalar çıkarılmasaydı bu kavgalar olacak mıydı hiçbir olay hiçbir kavga olmayacaktı.

 

"162 MİLLETVEKİLİ CEZALANDIRILDI"

Dün bir gazetede Irak'a harekete meclis evet oyu verseydi bu olayların hiçbiri olmayacaktı diyor, oy vermeyen milletvekilleri 2003'deki Irak hareketine oy vermeyen milletvekillerinin 162 tanesi 2007 yılında milletvekili yapılmadı. Erbakan Hocamız o zaman  Temel Karamollaoğlu'na bir mektup yazdırdı milletvekillerine dediki Irak'a harekete mecliste evet oyu verirseniz sizin yedi sülaleniz bunun gece sabahlara kadar namaz kılsa günahını affettiremez. Orada 2 milyon insan öldü 100 bin bacımızın ırzına geçildi, binlerce çocuk yetim kaldı bunların vebali o teskereye evet oyu verenlerdeydi dedi o zaman 162 kişi yeni ayrılmışlardı hocamızın sözünü dinledi mektubun manevi etkisinde kaldı ve oy vermedi onların hepsi şimdi cezalandırıldı.

 

ANKETLERDEKİ OY ORANI YÜZDE 8.4

Saadet Partisi'nin oyu yapılan ankete göre 8.4'dür. Bazı İl'lerde yüzde 50 bazı ilçelerde yüzde 45-40. Sultanbeyli'de adayımız belli birinci partiyiz, Üsküdar'da adayımız belli değil birinci partiyiz. İlan edilen yerlerde adaylar mesafe kaydediyor.  Anket yayınlandı anketin altında kim yaptırmış kim para vermiş kaç kişi ile yapılmış bunun ismi yoksa adı yoksa bu anketleri şikayet edeceksiniz, seçim kuruluna, kim yaparsa yapsın bunu. Benim lehime de olsa aleyhime de olsa bunu yapacaksınız.

 

"DOSYALARLA UĞRAŞMIYORUZ"

Biz dosyaları bırakıyoruz dosyalarla uğraşmıyoruz. Bu dosyalarda kim yanlış yaptı ise bunu bilen var. Kim Allah. Herkesin yaptığını biliyor. Bu iddiaların nasıl doğrumu yanlış mı konuşmak bize düşmez. Bunlarla hiç konuşmayacağız, biz yapacağımız hizmetleri anlatacağız, biz kişilerle uğraşmayacağız. Kişilerin ayıplarını ortaya çıkarmakla uğraşmayacağız.

 

"İSTİŞARE ETMEDİLER"

Bu arkadaşlar yönetime geldiklerinde ilk ziyaret etikleri kişi Süleyman Demirel'dir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül seçildiği zaman ilk yemeği kime verdi bu partinin bölünmesi için Refah Partisi kapanması yetmez ikiye üçe bölünmesi lazım diyen Talat Halman'a verdi.  Bunlar 11 yıllık iktidarları döneminde 1 kere Erbakan hocamızı ziyaret edip ondan bilgi alışverişi bulunmadıkları gibi hadi ziyarette sıkıntınız var sizi işbaşına getiren dış güçler sizin Erbakan ile ipi koparmanızı istiyordu enazından eski Başbakanlara bir yemek ver. Erbakan'ı da oraya çağır sor ona istişare et.

 

"CHP'LİLERE SUSUN DEDİM"

Şimdi bide bize önce söylenen 'ya arkadaş siz ne biçim adamsınız ya hep Ak Partiye vuruyorsunuz bunlar sizden çıkan insanlar CHP'ye niye vurmuyorsunuz ?' diyorlar onu da biz şimdi iktidarda kim var 11 yıldır Ak Parti var. CHP iktidarda değil ki muhalefet zaten adam muhalefet yapamadığı için bunlar iktidarda duruyor. Ben gittim CHP'lilere dedim ya arkadaş susun bari. Susun da bunlar kendiliğinden yaptıkları şeyden dolayı efendim şöyle yapıyor böyle yapıyor ya bırak bunları konuşma. 11 Yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanları ne diyor bunlar Amerika'nın güdümünde  bunları Amerika getirdi iktidar yaptı diyor tenkit ediyor. Bizde aynı şeyi söylüyorduk dış güçlerin desteği ile iktidara geliyorlar, CHP'de aynısını söylüyor. CHP söylediği zaman bize diyorlar ki CHP'nin dediğine uyuyor. CHP Genel Başkanı ne yaptı bu süreçte Amerika'ya gitti, Amerika'da kimle görüştü. Bu iktidarın size verdiğinin size 10 mislini vereyim dedi ne söz verdiyse bunlar ben daha fazlasını vereyim beni iktidara getirin dedi. Amerika Büyükelçiliği ile bir yemek yedi"