DSP Kdz Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur, Demokratik Sol Parti’nin 1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne hazır olduğunu açıkladı.

Timur “Türkiye 7 Haziran’da bir seçim yaşadı. Halkımız parlamentoda dört partiyi görevlendirdi ancak bu dört parti bir hükümet kurmayı beceremedi. Anayasamız da geçmişteki deneyimler gereği bu tip tıkanıklıkların aşılabilmesinin yolunu belirlemiş, kırkbeş günde hükümet kurulamaması durumunda Cumhurbaşkanına Parlamentoyu yenileme yetkisi tanımıştır. Bu günlere geleceğimizi, seçimlerden sonra muhalefet partilerinin koalisyon çalışmalarına yönelik tutumlarından dolayı tahmin ediyorduk ve bu çerçevede hazırlıklarımızı sürdürmüştük.” Dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 “Türkiye ne zaman bir sıkıntılı dönem yaşasa hep sol iktidarlar eliyle düzlüğe çıkarılmıştır. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçim yenilenmesi olayı ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen Başbakan, yapılacak seçimlerin selametini ve hakkaniyetini sağlayacak, şaibelere fırsat vermeyecek bir hükümet kurmakla sorumludur. Dolayısıyla kurulacak seçim hükümeti bu güveni pekiştirecek bir yapıda oluşturulmalıdır. Bu cümleden olarak, Demokratik Sol Parti, seçimlere yönelik hazırlıklarını, yayınlanacak seçim takvimi çerçevesinde gereken çalışmalarını yapacaktır. 1 Kasım’da yapılacak seçimde ülkemiz, içinde bulunduğu kaos ortamından mutlaka kurtulacaktır.”