Op. Dr. Recep Erdoğan ile birlikte Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı seçimlerine çok iddialı hazırlanan DSP’ye toplumun değişik kesimlerinin destek yağdığı bildiriliyor.

 

Belediye başkanının kavgacı ve baskıcı tutumlarından yakınan ve değişim isteyenler arasındaki sosyal demokrat çevreler “Bu seçimde oyum DSP’ye” politikası yapıyorlar. 

 

Haber Merkezi: 30 Mart Yerel Genel Seçimlerine 3 gün kala bir açıklama yapan DSP, “seçimlerin sürpriz partisiyiz” dedi.

DSP’liler, Op. Dr. Recep Erdoğan ve ekibinin öncülüğünde sürdürdükleri  seçim çalışmalarında toplumun tüm kesimleriyle kurdukları sıcak ilişkiyle “Ereğli’de kavgayı bitirelim, barış gelsin ve hizmette buluşalım” sloganıyla ilgi buluyorlar. Özellikle sosyal demokrat kesimde yaşanan küskünlük hareketi  DSP’ye tam destek veriyor.

İlçe Halkına seslenen DSP Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan 30 mart seçimlerinde, ekibiyle birlikte göreve hazır olduğunu ifade ederken, önümüzdeki milletvekili seçimlerine işaret ederek belediye başkanlığından istifa edip milletvekili olmaya çalışacak olanlara itibar edilmemesini istedi.

 

Op. Dr. Erdoğan şöyle dedi:

 

"Ereğli'nin rahat bir nefes almaya ihtiyacı var. 30 Mart bu açıdan son derece önemli. Biz oluşturduğumuz pırıl pırıl ekibimizle, Ereğli ye nefes aldırmaya hazırız. 6 aylığına bir adam seçmeyin, 5 yıllık seçin. 6 ay sonra belediye başkanınız kim olacak sıkıntısı yaşamayın. Oy vermeyenler yandım anam demesin. Bu seçim Dr Recep Erdoğan'ın seçimi değil. Bu seçim DSP nin seçimi de değil. Bu seçim Ereğli nin seçimi. Ereğli ya mevcut kötüye gidişe devam diyecek. Yada yeni bir ufka yelken açacak. Bu yeni ufuk ta bir başka tehlikeye, güvensiz duruma yol açmayacak şekilde olmalı. Güvenli bir ufuk olmalı. Bu güvenli ufuk DSP çatısıdır. Bunu Ereğli sağlayacaktır. Buna inanıyoruz. Biz hazırız. 2015 te sizi bırakıp gidecek bir kimseye oy vermeyin. Ereğli ye yazık olur. Bana bir şey olmaz."

 

DSP Belediye başkanının ilçede yaptıklarını şöyle sıraladı:

1-Önce ERMİR le kavga etmiş ve ERDEMİRE ait Taş bina sosyal tesisini, Metal KOOPERATİFİNE ait ÇEYİZ satış bölümünü kapatmıştır. Genel Müdür Oğuz ÖZGEN ile sürtüşmeleri basın yayın kuruluşları önünde  uzun süre gündemde kalmıştır. Fabrika sahasında baskınlara varan uygulamalar ile gerginlik had safhaya gelmiştir. Fatih TAR‘ın Genel Müdür olması ile birdenbire yakınlaşan ikili ise kurumsal ilişkiden çok şahsi uygulamalarla dikkat çekmiştir.

2-AKP Belediye Başkan adayı YÜKSEL BALCI ‘ nın DEVREK yolu kenarındaki inşaat  malzemesi satış  yerini, kardeşi Nurettin BALCI ya ait Bulvardaki satış ofislerini kapatmıştır. Devrek Yol ayrımındaki BOZKUŞ petrolün yan yolu kapatılmıştır.

3-Şehirde İLKOKUL yaptıran hayırsever iş adamı Orhan OĞUZ a ait Kışladaki Petrol Ofisi yerini kapatmıştır.

4-Meclis Üyelerinin iş yerleri basılmış ve mühürlenmiştir. ( Ama ne yazıkki kendi partisinden istifa ettiklerinde bu işler yapılmıştır.)

5-Belediye muhalif görülenlerin çocuklarının işlerine son verilmiştir.

6-Vali ile ilişkiler gerilmiştir. Toplantılarda adı kavgacı başkana çıkmıştır. Devlet temsilcileri ve bakanlarla  ne yazık ki iyi ilişkiler kurulamamıştır. Ereğli Devlet yatırımlarından yeterli desteği alamamıştır.

7-CHP ilçe yönetimini elinde tutmak için partiye gönül vermiş etkili bir çok isim küstürülmüştür. Partiden ihraç işlemi yapılmıştır.

8- Binlerce üyesi bulunan Türk Metal Sendikası başkanı ile kavga ise ilçede gerginliklere neden olacak boyuta ulaşmıştır.

 

NEDEN  DSP  DİYORUZ?

CHP’nin adayı 20 yıllık politikalarından sonra son 5 yılda yaptığı kavgalar nedeni ile tasvip etmediğimiz için DSP çatısı  altında mücadele ediyoruz.

Ne diyor ?

Herkes iyi insan olabilir  ama iyi lider olamaz diyor.

Tuttuğunu koparan lider lazım EREĞLİ ye diyor  mahalle gezilerinde.

Biz de diyoruz ki neyi tuttun kopardın da  biz görmedik?

Ama Erdemir ile bağları kopardın. (Sosyal yardımlar bile azaldı)

Milletvekili ile bağları kopardın. ( Yatırımlar gelmedi)

Vali ile Bağları kopardın. (Bozhanede balıkçılar mahvoldu)

Dr.lar başhekimlik peşinde. CHP den geçtiler diğer partilere diyor. 1994 de CHP’liyim derken CÖBEKOĞLU’nun karşısına 3 seçim ANAP‘tan çıkıp, partin dağılınca DP milletvekilliğine soyunup; 2009 da CHP ye geçtiğini hatırlamıyor musunuz yoksa.

Biz DSP olarak sosyal demokrat çizgimizi ve ATATÜRK sevdamızı hiç değiştirmedik.