CHP’de Kdz.Ereğli Belediye Meclisi için yaklaşık 100 kişinin başvurduğunu belirten İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, sadece Ereğli’de değil 3 beldemizde de seçimleri almak istiyoruz. Partimize gösterilen ilgi çalışma ve kazanma azmimizi bir kez daha körüklemiştir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Belediye Başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclis üyeliklerine başvurularının 2 Eylül tarihi itibari ile tamamlandığını, adaylık sürecinin bundan sonra da devam edebileceğini söyledi. Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyeliğine aday adaylığı için yaklaşık 100’e yakın başvuru yapıldığını anımsatan Kartal, 2 Eylül tarihinde yoğun bir gün geçirdiklerini belirtti.

 

“ADAY ADAYLIKLARI DEVAM EDER”

Kartal, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasına aday adaylığı sürecine ilişkin şu bilgilere yer verdi: “2 Eylül tarihi itibariyle belediye başkanlığı, meclis üyelikleri, il genel meclis üyeliklerine aday adaylığı başvuruları sona erdi. Şu demek değildir ki bunu da kendi kişisel yorumum olarak söylüyorum, aday adaylıkları başvurularını aldık ama aday adaylığı başvuruları devam edecektir. 657’ye tabi devlet memurları ve kamu çalışanlarına ait süreç yüksek seçim kurulunun açıklayacağı takvime göre belirlenecek. Partimiz aday adayı olmak isteyenlerin başvurularına açık olacaktır.

 

“100 CİVARINDA BAŞVURU VAR”

2 Eylül 2013 tarihi itibari ile Ereğli Belediye Meclis üyeliğine aday adaylığı için yaklaşık 100 civarında bir başvuru gerçekleşti. Yoğunluk bizi mutlu etti, talebin yüksek olması partimizin favori parti olduğunun da göstergesidir. Çalışma ve kazanma azmimiz bu süreçte bir kez daha körüklenmiştir. Sadece Ereğli’de değil Ormanlı, Gülüç, Kandilli beldelerimizde de belediye başkanlıklarını kazanmak istiyoruz, bu potansiyeli kendimizde görüyoruz. Aday adaylarımızı netleştirerek çalışmalarımıza ciddi anlamda ağırlık vereceğiz.

 

AKP’DEN CHP’YE TRANSFER

AKP’den Gülüç Belediye Meclis Üyeliği ve Gülüç Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Gökhan Demirtaş, partisinden istifa ederek partimize üye oldu ve ardından da Gülüç’den Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Partimizin kapıları herkese açıktır. Partimize gönül vermiş, hizmet etmek isteyen CHP çatısı altında olmak isteyen her vatandaşımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır.

 

“BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Bu yerel seçilerde sadece Ereğli’de, Zonguldak’ta değil tüm Türkiye’de başarı ile çıkmak istiyoruz. 2014 seçimlerini Türkiye’nin kader seçimlerinden biri olarak görüyoruz, kırılma anı da diyebiliriz. Cumhuriyet değerlerine bağımsızlığa, ulus devletine, Türkiye’nin birliğine huzuruna kardeşliğine gelişmişliğine uygarlığına hizmet etmek isteyen herkesi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz.