Dört yıl geçmesine rağmen TTK konusunda verilen sözlerin yerine getirilemediğini, 7 Haziran seçimlerinde iktidarın Zonguldak’a ne söyleyeceğini soran Köktürk konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“SEÇMENİN KARŞISINA NASIL ÇIKACAK?”

“Ülkemiz 7 Haziran’da yeniden genel seçimleri gerçekleştirerek yeni iktidarını belirleyecek. Belirlenecek yeni iktidar, ekonomik ve sosyal gelişmişlik sıralamasında sürekli olarak kan kaybeden Zonguldak’ın da, geleceğini şekillendirecek. 7 Haziran Seçimleri verilen vaatlerin ve sözlerin hesap günü olacak. 7 Haziran, aynı zamanda, Zonguldak açısından da dört yıl önce seçim meydanlarında verilen sözlerin hatırlanma ve hatırlatma günü olacak.  2011 yılında seçim meydanlarında “TTK’ya 2500 işçi alacağız” sözünü verenler, ancak verdikleri sözü tutmayıp, TTK zarar ediyor diyerek “Kapatılmalıdır” noktasına gelenler, seçmenin karşısına nasıl çıkacak?

 

“TTK ZARAR ETTİRİLİYOR”

Oysa, biz biliyoruz ki, TTK zarar etmiyor, ettiriliyor. Zararın en önemli nedeni üretim düşüklüğü olarak karşımıza çıkıyor. Üretim düşüklüğünün de başlıca sebepleri, üretim işçisinin alınmaması, Havzanın alt yapısını oluşturan hazırlıkların (Kuyular, ana kat galerileri, kömüre hazır hale getiren rekup galerileri ve diğer) çok gecikmesi veya zamanında yapılamamasıdır.

 

“SAYI 9 BİNLERE DÜŞTÜ”

Genel Müdürlüğün ve Sendikanın ısrarlı taleplerine rağmen, ivedi alınması gereken 3.200 işçi alınmamıştır. Verimli çalışabilmek için 14 bin seviyesinde tutulması gereken norm kadro gerçeğine rağmen, çalışan sayısı 9 000’ler düzeyine düşmüştür. Kurum üretimi son 72 yılın en düşük düzeyine gerilemiştir.   Kurumda yatırımların gerçekleştirme oranı 2014 yılı Eylül sonu itibariyle % 28’lerde kalmıştır.  TTK’da maliyetin düşürülmesinin ve zararın azaltılmasının yolu; acilen en az 5000 üretim işçisi, üretime destek işçisi alınması, hazırlık yatırımlarının aksatılmadan sürdürülmesi, mekanizasyonun yaygınlaştırılması, yatırımların gerçekleştirilme oranının yükseltilmesi ve bunların sonucunda üretim miktarlarının kurum tarafından hazırlanan orta ve uzun vadeli programda öngörülen miktarlara çıkarılmasıdır.

 

“YENİ VE UMUTLU BİR GELECEK”

Bunun için de, Zonguldak’a, maden işçisine, TTK’ya güvenen, verdiği sözleri tutan, TTK’yı kapatmayı değil ayağa kaldırmayı hedefleyen yeni bir iktidara ihtiyaç vardır ve bu iktidar 7 Haziran’dan sonra halkımızın oylarıyla kurulacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran’dan sonraki iktidarında TTK konusunda taşın altına parmağını değil, tüm gövdesini koyarak kurumu ayağa kaldırmaya kararlıdır.  7 Haziran hem TTK için, hem de Zonguldak için yeni ve umutlu bir geleceğin başlangıcı olacaktır”

 

(Haber Merkezi)