Yerel seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday adayı olan Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Gazeteci Bahaddin Arı için vatandaşlar imza kampanyası başlattı. “Yurttaş Girişimi” adına üstlenen komite, Vergi Dairesi önünde toplanarak, kampanyanın startını verdiler. 
CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Arı, demokratik, katılımcı, şeffaf bir belediye yönetmek istediklerini belirterek, “Halka sormadan hiçbir şey yapmayacağız, söz veriyorum” dedi. İmza kampanyasına destek verenler arasında Belediye Meclis üyeleri İdris Şahin, İzzet Bildirici ve Mahmut Gülenç, Zonguldaklı yazarlar Kadir Tuncer, Erol Çatma ve Bilal Kara gibi isimler yer aldı.
Yurttaş Girişimi Sözcüsü Ali Şen, yaptığı açıklamada “Belediye Başkan Aday adayımız Bahattin Arı için ‘Yurttaş Girişimi’ adı altında imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. 
Kampanyamız 3 gün merkezde devam edecek. 3 gün sonra mahallere taşıyacağız. Ekim ayının başlarında Yurttaş Girişimi ekibi olarak topladığımız imzaları milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk aracılığıyla genel merkezdeki ilgili birimlere ileteceğiz. Buradan diğer aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Zonguldak Belediye Başkanı Aday adayı Bahattin Arı’nın da Zonguldak için yeni bir imaj, temiz bir çevre, yaşanılası bir Zonguldak katacağına inancımız sonsuz. İlkeli, barışçıl, sevecen, katılımcı bir başkan olarak başarılar diliyorum” diye konuştu.
Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Arı ise, Zonguldak halkını imza kampanyasına destek vermek için çağrıda bulundu. Arı, konuşmasında şunları söyledi:
“19 mahallede oturan arkadaşlarımızdan oluşan ‘Yurttaş Girişimi’ adı altında bir girişim başlattılar. İmza kampanyası, 1 Ekim’e kadar devam edecek. Bunları parti genel merkezine ulaştıracaklar. Sadece benim açımdan değil, Zonguldak açısından hayırlı olmasını diliyorum. Mesajda da; açık, ilkeli, dürüst, onurlu, halktan yana bir aday talepleri var. 
Bu sadece CHP için değil, tüm adaylar için, tüm siyasi partiler için kenti yönetmek adına bir kriter olmalıdır. Ben de buradan söz veriyorum, ilkeli, tutarlı, özellikle halkın yanında, sorunları birikmiş, hizmet alamamış geniş halk kitlelerin yanında olacağım. Demokratik, katılımcı, şeffaf bir belediye yönetmek istiyoruz. O nedenle de kentin önemli çalışmalarında halka sormadan hiçbir şey yapmayacağız. 
Bununla söz veriyorum. Tüm Zonguldak halkını bu imza kampanyasına destek vermeye davet ediyorum.”
1 Ekim’e kadar sürecek olan imza kampanyasını “Yurttaş Girişimi” adına üstlenen komite, toplanan imzaları CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’e, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a ve CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na verecekler.