*-30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisinden Zonguldak Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Belediye Meclis üyesi Bahaddin Arı gazetemiz Zonguldak büromuzu ziyaret etti.

 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk partisinden (CHP) Belediye başkan aday adaylığını açıklayan Bahaddin Arı ziyareti sırasında çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken, adaylığını açıkladığı günden bu yana kendisine gösterilen destek ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Arı “ Zonguldak’ın birikmiş sorunları v sıkıntıları var. Biz bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi olarak bu birikmiş sorunları sıkıntıları çözdük ve çözmeye çalışıyoruz. Bende Belediye meclis üyesi olarak bu 4 yıllık süre içinde belediyenin önemli kritik yerlerinde görev aldık. 
Bunların başında trafik komisyonu başkanlığı yapıyorum. Ayrıca yine kentleşme açısından önemli olan İmar Komisyonunda 3 yıldır grev yapıyorum. Bu komisyonda diğer komisyon üyelerimiz ile birlikte gerek ulaşım, gerekse yapılaşma ve imar konularında önemli çalışmalar yaptık. 
Fakat bildiğiniz gibi kentin gerek ulaşım sorunu, gerekse de yapılaşma konusu sadece yerel yönetim sorunu olmaktan çıkmış durumda. Diğer Kamu kurumlarının örneğin, ulaşım sorunun çözümü için Trafik-Emniyet müdürlüğü ve Meslek odası olarak Şoförler odasının ortak alacağı kararlar var. İmar ve özellikle kentleşme açısından ise kentin özellikle meslek odalarının, Şehir planlamacısı odalarının, Mimarların ve kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek kent ile ilgili çalışmalar yapma konusunda irade ve uyum birliği sorunumuz var. 
İşte ben bu nedenle bu kentin çağdaş, demokratik, katılımcı şeffaf bir yönetim anlayışı oluşması açısından kendimi aday görüyorum. Çünkü bu şehrin aynı zamanda sevgiye, kardeşliğe ve birliğe ihtiyacı var. 
İşte ben bu sorunları ve sıkıntıları çözme adına aday oldum. Ayrıca buradan özellikle kentimizin gençlerine, kadınlarına, öğrencilerine çağrıda bulunuyorum. Kentin geleceği ile ilgili tüm çalışmalara katılmalılar ve görev almalılar, kenti yönetmeye talip olmalılar. Bu güne kadar yaptığımız  tüm çalışmalar nedeniyle bana destek veren Tüm toplum kesimlerine teşekkür ediyorum” dedi.