MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Gürkan Gülay, Zonguldak Belediyesi’ni düğüne, cenazeye gelen başkan adaylarına yönetemeyeceğine dikkat çekerek, “Bütün aday adayları ‘Zonguldak’a vefa borcumu ödemeye geldim’ diyorlar. İyide pazaryeri çöktü yoktu, grizu patladı yoktu, Gazipaşa trafiğe tıkandığında yoktun, iyi gününde yoktun, acı gününde yoktun” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı Gürkan Gülay, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, Kadın Kolları Başkanı Mevlide Yalçıner ve partililer Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve üyelerini ziyaret ederek 10. Yıl dönümünü kutladılar.

 

“KURTARICI DIŞARIDAN GELMEZ”

Gülay, gazetecilik mesleğinin zorluklarının yanı sıra yerel seçimlere yönelikte iddialı konuştu. Rakiplerinin olmadığını vurgulayan Gülay, “Zonguldak’ın kurtarıcısı dışarıdan gelemez. Vatandaşın bu söylemlere de karnı tok. Ben inanıyorum ki Zonguldak’a bu dönem Zonguldak’ta yaşayan genç, dinamik, enerjik bir belediye başkanı gelecektir. O vasıflarda Allah’ın izniyle bizde” dedi.

 

“ULUSALDA YER ALIYOR”

MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Karaelmas Gazeteciler Derneğine yaptığı ziyarette şunları söyledi: “Nice 10 yıllar diliyoruz ve tüm gazeteci arkadaşlara başarılar diliyoruz. Gerçekten meşakkatli bir iş yapıyorsunuz. Bu kadar emek sarf etmesine rağmen emeğinin karşını alamayan bir meslek grubusunuz. Basınımız inşallah hak ettiği yere gelecektir. Zonguldak basını son derece etkili ve ulusalda da oldukça yer alıyor. Bu kalitede basın mensubu arkadaşlarımız var. Karaelmas Gazeteciler Derneği siyasi parti aday adaylarının mesaj verdiği bir yer gibi oldu.”

 

“BORCUN YAŞADIĞIN KENTEDİR”

Zonguldak Belediye Başkan Aday Adaylarının dışarıdan gelen kişilerin yönetemeyeceğini belirten Gürkan Gülay, “Zonguldak Belediyesi düğüne, cenazeye gelen başkan adaylarına yönetilmez. Bütün aday adayları ‘Zonguldak’a vefa borcumu ödemeye geldim’ diyorlar. İyide pazaryeri çöktü yoktu, grizu patladı yoktu, Gazipaşa trafiğe tıkandığında yoktun, iyi gününde yoktun, acı gününde yoktun. 15 yıl sonra vefa borcunu ödemeye geldi. Senin borcun yaşadığın kentedir. Bırak Zonguldak’ı Zonguldaklılar ödesin.

 

“RAKİBİMİZ YOK”

Bizim şuanda karşımızda bir rakibimiz yok. İki siyasi parti kendi içerisinde adayını belirleme çabası içerisinde. Biz hızla yolumuza devam ediyoruz. Kim çıkarsa çıksın bu dönem bu yarışın en iddialı rakibi biziz. Allah nasip ederse biz bu ipi göğüsleyeceğiz. Zonguldak’ın kurtarıcısı dışarıdan gelemez. Vatandaşın bu söylemlere de karnı tok. Ben inanıyorum ki Zonguldak’a bu dönem Zonguldak’ta yaşayan genç, dinamik, enerjik bir belediye başkanı gelecektir. O vasıflarda Allah’ın izniyle bizde. 1 Nisan’da diğer siyasi partilere 1 Nisan şakası yaparak, Zonguldak Belediyesini kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz.

 

“ZONGULDAK’IN ÇOCUĞUYUM”

Şuanda rakibimiz yok. Biz çalışmalarımıza başlayalı yaklaşık 75 gün oldu. Yani diğerleri daha yeni başlarken biz ikinci turu atmış olacağız. Ben Zonguldak’ın; bizim çocuğuyum. Büyüğümüz beni evlat gibi, küçüğümüz abi gibi, hanımlar kardeş gibi görüyorlar. Artık bana ‘sen bizim çocuğumuzsun’ diyorlar. Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın yarışın en iddialı rakibi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. İnşallah 30 Mart’ta sandıklardan biz çıkacağız” diye konuştu.  

 

“ÇOK ŞEYLER YAPMIŞIZ”

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden KGD Başkanı Osman Sav ise, “2003 yılından bu yana tüm siyasi partilerle çok güzel bir ilişki içerisinde olduk. Aslında dernek olarak bu bağlamda bir aşama kat ettik. Dediğiniz gibi gazeteciler çok meşakkatli bir iş yapıyorlar ama gerekli özveriyi alamıyorlar. Bu mücadeleyi sadece Zonguldak’ta değil Türkiye’de de yaymaya çalışıyoruz. 10 yılda dernek olarak oldukça çok şeyler yapmışız. İnşallah derneğimiz başarılı bir şekilde nice 10 yıllara daha girer” dedi.