Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili 1. Sıra Adayı Şerafettin Turpçu, partisinin Devrek İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Turpçu’yu CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Devrek İlçe yöneticileri ile çok sayıda partili karşıladı.

 

‘BÜKRÜ: 7 HAZİRAN’DA İKTİDAR OLACAĞIZ’

Ziyarette ilk olarak konuşan CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin iktidara koştuğunu belirterek “İktidar olmak zorundayız. Devrek’te partimizin oylarını arttırmak için el ele omuz omuza vererek çalışacağız. Ben bunun sözünü veriyorum, sizlerden de destek bekliyoruz. Hep birlikte CHP iktidarını kuracağız” dedi.

 

‘TURPÇU: ARTIK AKP’DE ÇANAK ÇÖMLEK PATLADI’

CHP Zonguldak Milletvekili 1. Sıra Adayı Şerafettin Turpçu, ise konuşmasında, 7 Haziran’da AKP’yi sandığa gömeceklerini iddia ederek, şunları söyledi; “ Ben şu an 1. sıra adayım ama diğer adaylarımızı milletvekili yapmak için var gücümle çalışacağım. Artık AKP’de çanak çömlek patladı.  Sizlerin temsilcisi olarak 7 Haziran’da CHP iktidarında bunların halka yaptıkları zulmü, yolsuzlukları, üçkağıtçılıklarını burnundan getireceğiz. 7 Haziran’da kadar da gece gündüz çalışacağız.  Seçimle ilgili hem de kontenjan ile ilgili biliyorsunuz genel merkezimiz bir atama yaptı. Biz bunları geride bırakarak, burada Devrek’te oy olarak geri olduğumuz Devrek’te alacağımız bir oy AKP’den bize iki oy yazılacağını bilerek buradaki eksiklerimizi en başta da köydeki eksiklerimizi gidermek için çalışacağız. En başta da köydeki oy pusulamızı arttırmak için hep beraber olacağız. Biliyorsunuz AKP’nin de listesi belli oldu. AKP’nin ilçede iki adayı var. Bir tanesi Alaplı diğeri Ereğli. Alaplı’daki aday ikinci sırada, Devrek’te ki aday ise üçüncü sırada milletvekilleri biliyorsunuz. Zonguldak AKP’nin birinci sırası boş yani Zonguldak’ta başarı göstermediler. Ereğli büyük ilçe Ereğli’de de adayları yok, Çaycuma büyük ilçe orada da adayları yok.  Bu yüzden umutları, Zonguldak’taki umutları kesilmişti. Onlarda umutlarını Zonguldak’tan kestiklerini göstermiştir.  Zonguldak’ta ağırlıklarının olmadığını bir daha göstermiş oldular. Benim sizden isteğim Devrek’in köylerini, mahallelerini, beldelerini örgütleyerek partimiz için seçimlere kadar yöneticilerimizle, aday adaylarımızla, ilçe başkanımızla hep birlikte bütün köylere ulaşmamız gerekiyor. Sadece konuşmayla birbirimizi kandırmakla bu işler olmaz. CHP örgütümüzün yolu çalışmak, çalışmak, çalışmaktan geçiyor. Burada bir seçim komitesi oluşturduk ve tüm bayanlarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere ilçe başkanımızla çalışmalar katılmalarını istiyorum. Ben birici sıradayım ama hep sonuncu sıradaymış gibi çalışacağım. Ben çok çalışacağım ama biliyorum diğer arkadaşlarımda çok çalışacak. Benden daha fazla çalışacaklar belki diğer adayları ama benim burada asıl görmek istediğim, Sizlerden ricam şudur. Bir seferberlik ilan edelim. En başta kadınlarımız, bu işin içine girsinler. Görüyorsunuz Atatürk Cumhuriyeti ne hallere düştü. Değerlerimiz ne oldu. Bunlardan böyle hesap soramayız bunu seçim sandığında partimizin oylarını arttırmak ve birinci parti yapmak, Türkiye’de iktidar yapmak. Sizlerden istediğim sadece başkanımızın da söylediği gibi çalışmak, çalışmak, çalışmak. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partisini 7 Haziran’da iktidar yapma yolunu çıkıyoruz. Bu yolculuk inşallah hepimize zafer getirir. Ben buna inanıyorum, sizlerde inanıyorsunuz. Bu halkayı genişletelim, büyütelim, bütün köylerimize gidelim. Cumhuriyet Halk Partisini Devrek’ten birinci parti çıkartalım” diye konuştu.