Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpcu teşkilat ziyaretlerini Kozlu’da son verdi.

Kozlu İlçe Başkanı Yaşar Yolcu ve yoğun bir partili heyetinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Turpcu kendisinin önseçimi parayla kazanması şeklindeki açıklamalara cevap vererek, “CHP üyeleri satılık değildir. CHP üyelerini satın almaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

Turpcu ilk olarak 7 Mart seçimlerinde Kozlu ilçesinde 1. sırada çıkmasından ötürü üyelere teşekkür ederek, “Kozlu’da yaptığımız bu ziyaret 7 Mart seçimlerindeki güven ve teveccüh ile ilgili teşekkürdür. Beni Kozlu’da önseçimde 1. çıkarttınız ve sizin nezrinizde hepinize teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllar sonra bir önseçim oldu. Çok uzun zamandır önseçimi savunuyordum ve başarıya ulaşacağımızı söylüyordum. Usanmadan da bunu söyledim. Hep merkez yoklamaları yapıldı. Tahmin ediyorum 87 yılında o zamanın SHP’sinde bir önseçim yapılmıştı. Keşke merkez yoklamasıyla başarı olsaydı da haksız çıksaydım. Genel başkanımız örgütlerimize güvendi ve bir önseçime girdik. Ben kendime önseçimde iyi not alacağımla ilgili hep güvendim. Beni başta Kozlu’da birinci yapmak üzere il bazında birinci oldum. Ben Kozlu örgütümüze teşekkür ediyorum. Önseçim sonuçlarına katlanmak lazım sonuçta bazıları kazanacak bazıları kaybederek. Bu yarışmanın ruhunda vardır. Bundan sonraki süreçte bir kere Zonguldak örgütlerinde belediye meclis üyelikleri il genel meclis üyelikleri ve milletvekilleri hep üye bazında önseçimle belirlenmeli. Bu bir alıştırmaydı. Bundan sonrakiler bundan ders çıkartarak daha dargınlığı az önseçimler olur. Bu ilk önseçim olduğu için ayrımlar olmuştur ama buda gelip geçiyor. Ben il örgütümüz bu seçimi başarıyla bitirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘ANKARA’YA ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYİ GERİ GETİRMELİYİZ’

 

Öte yandan Turpcu 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler sonrasında Başkent Ankara’ya Atatürkçü düşünce bayrağının yeniden dikilmesi gerektiğini de ifade ederek, “Önseçimler sonuç değil sonuç 7 Haziran Genel seçimlerindedir. Zonguldak başta olmak üzere Türkiye’de iktidar olalım ki Atatürkçü düşünceyi tekrar Ankara’ya dikelim. Biz iktidar olamadıktan sonra önseçimin sonucunun bir anlamı kalmaz. 7 Haziran’da hedefine ulaşacak ki biz bir zafer kazalım. Kendi içimizde bir yarış yaşadık ama önemli olan AKP’nin iktidarının inmesidir. Tüm gücümüzde 7 Nisan’dan itibaren de var gücümüzle çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

‘CHP’DE KİMSEYİ SATIN ALAMAZSIN’

 

Son olarak Turpcu, kendisinin önseçimi parayla kazanması şeklindeki açıklamalara cevap vererek, “CHP’nin 10500 üyesi vardır ve 7bini oy kullandı. Ne CHP üyeleri satılıktır nede onları kimsenin satın almaya gücü vardır. Bunlar CHP’yi AKP karşısında zayıf düşürücü eylemlerdir. Ben parayla politika yapılsa ben çok geride kalırdım ve parası olanlar hep öne çıkardı. Ben 30 yıldır SHP-CHP çizgisinde ilerliyorum. Maddi durumum ne olursun hep içinizde oldum. Bizi bunlarla karalayanlar yüzünden 15 gün kaybettik. Biz hesabımızı Ankara’da verdik. Buna sebep olanlar parti dışı unsurlardır. Ben onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Önemli olan 7 Haziran seçimlerini kazanmaktır gerisi teferruattır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Turpcu üyelerin sıkıntılarını tek tek dinledi.