Turpcu konuşmasının devamında şunları söyledi: "CHP,  en düşük emekli maaşının ve asgari ücretin bin 500 liraya yükseltilerek yaşam koşullarının iyileştirilmesi, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi gibi konuları daha hükümete geçmeden başarmıştır, diyebiliriz. CHP vaatleriyle bile halkımıza kazandırmaya başlamış bir partidir. Bu vizyon diğer partileri programlarında değişim yapmaya zorlamıştır. AKP 7 Haziranda şiddetle eleştirdiği asgari ücreti 1300 liraya çıkarmak zorunda kalmıştır.

CHP'nin ülkeyi bütünüyle ele alan ve 13 yıllık iktidar eleştirisinden ziyade ülke problemlerini ortaya döken ve çözüm arayan tutumunun seçmenler tarafından 1 Kasım seçimlerinde daha net şekilde karşılık bulacağına yürekten inanıyorum.

Halkçı, özgürlükçü, Türkiye'nin menfaatini düşünen, ülkenin potasiyelinin ve gücünün farkında olan ve ona göre adım atmayı bilen, orta gelir tuzağını ve ekonomideki açmazlığı giderebilecek bir sisteme ihtiyacımız var. Zaten vaatleriyle gündemi belirleyen,  yapıcı ve uzlaşmacı kimliğiyle öne çıkan CHP Türkiye'deki siyasi atmosferin değişmesini sağlayacaktır.  Şuan ülkenin en başta gelen ihtiyacı tansiyonun düşmesi ve kutuplaşmanın azalmasıdır. Bunu sağlayacak tek parti, ülkenin sigortası ve birleştirici gücü olan CHP'dir.

Son dönemdeki kaos ortamının, şehit haberlerinin, terör eylemlerinin son bulması, huzurun, mutluluğun, umudun, barışın, özgürlüğün hakim olması için CHP iktidarına güçlü bir şekilde destek vermenizi istiyorum."