Cumhuriyet Halk Partisi (/CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpçu seçim ziyaretleri kapsamında Çaycuma’ya giderek partililerle ve esnafla buluştu.

Beycuma pazaryeri gezisinin ardından Çaycuma’ya geçen Turpçu burada yaptığı açıklamasında Zonguldak’ın doğusundan batısına kadar hep problem olduğunu dile getirerek bölgeyi CHP iktidarında kalkındıracaklarını söyledi.

Turpçu parti binasında yaptığı basın açıklamasında, özellikle TTK ve Filyos ile ilgili ciddi çalışmalar yapılacağını dile getirerek, “19 Nisan itibariyle Genel Başkanımız tüm adayları tanıtarak seçim startı verdi. CHP seçim beyannamesinde çoğu madde Zonguldak ile ilgili ve burayla ilgili bir çalışma gibi. Öncelikle emekli maaşlarının 1500 TL’ye yükseltilmesi, birer maaş ikramiye, asgari, ücretin 1500 TL’ye yükseltilmesi, TTK’nın tekrar yapılandırılması ve işçi alımının sağlanması gibi. TTK Genel Müdürümüzle ziyarette bulunduk kendisi 3200 işçinin acilen alınması gerektiğini ve norm kadroya ulaşması gerektiğini dile getirdi. Bunun dışında Zonguldak’ta yollarımızı hem Ereğli tarafında hem de Ankara tarafından bitmiş değil. Filyos Projesi henüz bir kaç aşama olmasına rağmen temel atması olmamıştır. Biz hem Filyos’u hareketlendireceğiz hem de bölgede termik santral istemiyoruz. Bilindiği üzere kendi kömürümüzü işleyeceğiz diye termik santral yaptılar. Biz bugün hem TTK’yı küçültüyoruz hem de dış ülkelerin şirketlerinden kömür alıp ithal kömüre 5 milyar dolar para veriyoruz. Bizler hem TTK’yı norm kadroya ulaştıracağız hem de Filyos Vadisi’ni etap etap bitireceğiz” dedi.

 

‘EKONOMİK DAR BOĞAZ YAŞIYORUZ’

 

Özellikle Ereğli ve Alaplı bölgesinde ERDEMİR ile tershanelerin özelleştirilmesinden dolayı ekonomik dar boğaz yaşandığını da sözlerine ekleyen Turpçu, “Zonguldak’ın kendi içinde de büyük sıkıntılar var. Şehir eskimiş ve yaşanmış bir halde. Müthiş bir bozukluk hakim. Ereğli’ye doğru baktığımız da ERDEMİR’in özelleşmesi ile birlikte bölgede ekonomik bir dar boğaz var. Tershanelerde binlerce işçi çalışırken şimdi iflas ettiler ve ekonomik bunalım yaşanıyor. Bunları birleştirdiğimizde Zonguldak doğudan batıya kadar hep problem. Bunların tümünün özümü CHP iktidarı ile düzelebilir” şeklinde konuştu.

 

‘ZONGULDAK’A ‘BAKAN’ GEREK’

 

13 yıllık AK Parti hükümetinde Zonguldak’tan bakan çıkmadığını ve CHP iktidarında Zonguldak’ın bakanlık düzeyinde de temsil edileceğini vaad eden Turpçu, “AKP döneminde ilimiz bakanda çıkartamamıştır. CHP listelerinde bu işi yapabilecek çok deneyimli adayımız var. Biz bölgenin problemlerinin bakan düzeyinde çözüleceğine inanıyorum yeterli vekil çıkartabilirsek CHP Genel Başkanımız ve muhtemel Başbakanımız’dan bakan isteyeceğiz. Bizde bölgenin sıkıntılarını bakan düzeyinde Ankara’ya taşımış ve hızlı şekilde düzelteceğimizi inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Turpcu ardından Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı ve partililer ile birlikte kentteki esnafın sıkıntılarını dinleyerek partilerinin seçim beyannamesini anlattı.