Demokrat Parti (DP) ilçe yönetimi, Kdz. Ereğli Belediye Başkan adaylığına gösterilen Ertan Gümüş Akça'nın istifa etmesinin ardından toplanmış ve  belediye meclis adaylarının da katıldığı toplantıda yapılan  durum değerlendirilmesi sonucunda Aslan Keleş'in üzerinde görüş birliğine varıldığı öğrenildi. 


28 Şubatta gazetemize bir açıklama yapan İlçe Başkanı Hikmet Öztürk,   Ertan Gümüş Akça'nın istifasını ilçe seçim kuruluna bildirdiklerini gazeteniz Önder'e açıklamıştı.   Öztürk, istifanın ardından toplandıklarını ve son gelişmelere göre A ve B planlarını devreye sokmak için görüşme içinde olduklarını belirtirken  “Her kararı arkadaşlarımızla birlikte alacağız” demişti. 

 

1 Mart Cumartesi günü saat 10.45'de görüştüğümüz ve "Aslan Keleş'i mi aday gösteriyorsunuz?" sorumuz üzerine "Büyük ihtimalle olabilir" yanıtı veren Hikmet Öztürk'e "Neden Murat Sesli değil?" diye sorduk. Öztürk, Murat Sesli'nin bir kaç gün önce seçim otobüsü almak ve bazı eğitim çalışmalarına katılmak üzere şehir dışına çıktığını ve kendilerini 28 Şubat'ta telefonla arayarak adaylık için gerekli olan evraklar arasındaki sabıka kaydını almakta sorun yaşadığından dolayı  aday olamayacağını bildirdiğini ve bu nedenle yeni aday arayışı içinde bulunduklarını kaydetti.