Kdz.Ereğli Belediyesi’nin önceki başkanlarından, AK Parti’den Kdz.Ereğli Belediye Başkan Aday adayları arasında ismi geçen Murat Sesli, ortağı olduğu işyerinin önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

 

Vatandaşlardan ilgi gören dağıtım sırasında bazı vatandaşlar aşurelerini orada yerlerken bazı vatandaşlarında poşetlere koyarak evlerine götürdükleri görüldü. Din Hizmetleri Derneği Başkanı, emekli İmam-hatip Ali Aksoy, aşure dağıtımı sırasında bir dua okudu.  Duanın ardından Murat Sesli kendi elleriyle aşure ikramında bulunurken, gazetecilere yaptığı açıklamasında Kerbela olayına değindi. Hazreti Hüseyin’in arkadaşlarıyla birlikte Kerbela’da şehit olduğunu anlatan Sesli, “Hazreti Hüseyin ve 70 arkadaşının Kerbela’da şehit oldukları nedeniyle geleneksel hale getirilen Muharrem Ayı’ndaki Aşure etkinliğine katkı sağlamak istedik. Vatandaşlarımıza bugünün önemini anlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Kerbela’da şehit olan büyüklerimizi saygıyla yad ediyorum, Allah mekanlarını Cennet eylesin diyorum. Türkiye’nin Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Çerkez, Abaza, bütün insanların bir arada sevgi, barış, huzur ortamı içerisinde yaşadığı bir ülke olmasını temenni ediyoruz. Ülkemiz son zamanlarda zor bir süreçten geçti. Artık insanların birlik içerisinde olmasını temenni ediyorum. Aşure günümüze katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sesli’nin Aşure Dağıtımına, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan Aday Adayları Opr.Dr.Hüseyin Uysal ve Yusuf Kalay, AK Parti önceki dönem İlçe Başkanı Adem Öztürk, çok sayıda vatandaş ve gazeteciler katıldı.