CHP Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem CHP  Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, seçim çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. 

 Gündüz programında Çaycuma'nın Perşembe Beldesi'nde önce köy pazarını ardından bölge esnafını ziyaret eden Turpcu, akşam programında ise  Çaycuma'nın Yeniköy ve Karakoç Köyü'nü ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi.  Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve sorunların çözümüne ilişkin parti projelerini anlatan Turpcu  "Vatandaşlarımızın çok ciddi sıkıntıları olduğunu biliyoruz, tüm bunları CHP’nin 'Önce Türkiye' programıyla çözeceğiz" dedi. 

 CHP İktidarında emeklinin de, esnafın da, hiç geliri olmayan ailelerin de rahat edeceğini söyleyen Turpcu, vatandaşlardan kendileri, çocukları ve torunları için CHP'ye destek vermelerini istedi. 

 "Bu seçimde kendinize oy verirseniz zaten CHP'yi bulursunuz" diyen Turpcu, hizmetin adresinin ülkenin sigortası olan CHP olduğunu belirtti.  Turpcu konuşmasının devamında şunları söyledi: 

 “Vatandaşımız öncelikle iş bulmak, emeğinin karşılığını almak ve bu güzel ülkede barış içinde huzurlu şekilde yaşamak istiyor.  Zonguldak'ın da Türkiye’nin de en büyük sorunlarından biri işsizlik sorunudur.  Siz 13 yılda işsizlik sorununu çözemeyen bir iktidarın bundan sonra işsizlik sorununu çözebileceğine inanıyor musunuz?  Zonguldak özelinde yer altında kömürümüz var, gençlerimiz işsiz geziyor, ama ihtiyaç olduğundan dolayı kömürü ithal ediyoruz. Böylelikle başka ülkelerin işçilerine iş kapısı açıyoruz. Bu durumu garipsememek mümkün değildir. Biz gençlerimizin işsiz kalmasını istemiyoruz. Bu nedenle zaten seçim bildirgemizi de gençlerimize adadık. İşsizlikle mücadele bizim ana gündem maddelerimizden birisi olacaktır. 

 Ben bu toprakların bir evladı olarak sizlere hizmet etmek istiyorum. CHP İktidarında uygulanacak politikalarla ve başta Filyos Vadisi projesi olmak üzere hayata geçirilecek projelerle 'işsizlik sorununu tarihe gömeceğiz'. Bu topraklarda daha çok üretecek, daha çok kazanacağız, hakettiğimiz yaşam standartlarına ulaşacağız. 

 Bir başka önemli konu, 13 yıldır izlenen hatalı dış politika nedeniyle ülkemizi içinde bulunduğu ateş çemberinden çekip çıkaracak tek parti CHP’dir. Çünkü biz anlayışımızı "yurtta barış, dünyada barış" anlayışı üzerine kuran bir vizyona sahibiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. İzlenen Suriye politikasının Türkiye'ye maliyeti topraklarımızdaki 3 milyona yakın mülteci ve buraya harcanan 8 milyar $ yani 24 katrilyon, bunun yanı sıra ortaya çıkan ciddi sosyal ve kültürel sorunlardır. Bu sorun kendi haline bırakılarak çözülemez. Suriye'de iç savaşın sona ermesi ve sığınmacıların ülkelerine dönüşü sağlanmalıdır. Bu aynı zamanda tüm Avrupa ülkelerinin ortak sorumluluğudur. Avrupa ülkelerinin "biz size para verelim Suriyeliler sizin ülkenizde kalsın" şeklinde ülkemizi bir mülteci pansiyonu ve Avrupa'nın sınır bekçisi haline getirecek bir anlayışı da asla kabul edemeyiz. 

Gördüğünüz üzere, ülkemiz, ekonomik açıdan, iç ve dış politika açısından, sosyal açıdan ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Terör ve mülteciler sorunu her geçen gün tırmanmaktadır. Türkiye bu sorunları aşmak ve bu ateş çemberinden çıkmak zorundadır. Bütün bu sorunların kalıcı hale gelmemesi için gerekli çabayı göstermek hepimizin sorumluluğudur. Bunlar memleket meselesidir. 

 Sizlerde görüyorsunuz, diğer partiler de bizim seçim bildirgemizi örnek aldılar. Bu halkın sorunlarını çözme konusunda en sağlıklı önerileri getiren partinin CHP olduğunu yani Türkiye’yi yönetmeye hazır tek partinin CHP olduğunu gösterir. 

 Bu seçimlerde ülkemizin durumunu, çocuklarımızın geleceğini düşünerek sandığa gitmemiz gerekiyor. CHP programıyla ve kadrolarıyla bu sorunları çözmeye hazırdır. Bütün bu sorunları çözmek için desteklerinizi bekliyoruz. Şimdi seçim zamanıdır, şimdi CHP`yi iktidar yapma zamanıdır."