Alaplı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 18 milyon TL ile Belediye bütçesini teslim aldıklarını 2016 yılı sonu itibariyle bütçe 32 milyon TL’ye kadar çıkardıklarını söyledi.

Alaplı’ya 4 yıllık Teknoloji Fakültesi yapılması konusunda büyük destekleri olan AKP Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı CHP’li Nuri Tekin, şöyle dedi:

“Biz Belediyeyi 18 Milyon TL’ye teslim aldık. Birinci yılımızda bütçeyi 25 milyona daha sonra 28 milyon, şimdi de 32 milyon TL’ye çıkardık. Emeği gecen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İlçemizin nüfusunun önümüzdeki senelerde çok artacağını düşünüyorum. Alaplı Meslek Yüksek Okulu 4 yıllık Teknoloji Fakültesine dönüştürülmesi ile ilgili Üniversite senatosundan kararı çıktı. Şuanda YÖK’ de daha sonra Bakanlar Kuruluna imzaya sunulacak. Alaplı için çok büyük gelişme İlçemizin nüfusu artacak. Ben AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Sayın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Yine Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ile ilgi bugün altyapı ihalesi yapılacak. İlçemizi çok güzel günler bekliyor. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birlik beraberlik içinde işçilerimizle çok iyi diyalog halindeyiz. Geldiğimizde ilk işimiz işçilerin aylıklarını arttırdık. Bugün Bin 500 TL’den aşağıya ücret alan işçimiz yok. Hiçbir işçimize de geçmişten borcumuz yok. Alaplımıza en iyi hizmeti yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Toplantı’da ilk 3 madde imar komisyonuna havale edildi.