Siyasette Zeki Çakan sürprizi. 1950 yılında Zonguldak’ta doğan Zeki Çakan’dan açıklama geldi. Çakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Doğduğum, büyüdüğüm, hizmetinde olmaktan büyük gurur duyduğum Zonguldak’ımıza bölgemize ve ülkemize siyaset aracılığı ile tekrar hizmet edebilmek ve siyasi kararımı açıklamak üzere 16 Mart Pazartesi günü saat 12.30’da Zonguldak Merkez’de bulunan Camlı Köşk’te basın toplantısı düzenleyeceğiz. Tüm Zonguldak’lı hemşehrilerimin bu basın toplantısına katılmaları beni ziyadesiyle onurlandıracaktır”

 

ZEKİ ÇAKAN KİMDİR?

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. Zonguldak Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü, Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı Müşavirliği, Türk Motor Sanayi ve Ray Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı, 20. ve 21. Dönem Bartın milletvekiliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

"Uyguladığı yanlış ve usulsüz enerji politikaları nedeniyle kamuyu zarara uğrattığı, görevini ihmal ettiği ve kötüye kullandığı" iddiasıyla 13 Temmuz 2004 tarihindeTBMM tarafından Yüce Divan'a sevkedildiler. Yüce Divan, kendisini 27 Temmuz 2007 tarihinde hakkındaki tüm suçlamalardan beraat ettirmiştir.

8 Mayıs 2001 - 18 Kasım 2002 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1984 – 1989, 1994 – 1995 Zonguldak Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu.