Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı’da 3 dönem Belediye Başkanı olmak için kendine hedef koyduğunu 65 yaşında siyasetten emekli olmak istediğini bildirdi.

Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ak Parti’den Ereğli Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda öneriler ve teklifler geldiğini söyledi. Adının Ereğli’de geçmesinden dolayı onur duyduğunu ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu;

“Ereğli’de Belediye Başkanlığı adaylığı ile  ilgi olarak adım geçiyor. Kamuoyunda konuşulan, dillendirilen bir şey bana da bu konuda öneriler ve teklifler geliyor. Partimin Ak Partinin almış olduğu karar gereği bu dönemde anketler yapılacak. Anketler yapıldıktan sonra teşkilat yoklaması yapılacak. Teşkilatlara sorulduktan sonra Ankara Ak Parti Genel Merkez kimin nerede aday olacağına karar verecek. Gecen hafta Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları Ankara’da Ak Parti genel Başkan yardımcılarının katılımıyla bir toplantı yapıldı. Orada Belediye Başkanlarına söylenen, eskisi gibi çok fazla aday adayı gösterilmeyeceği mümkün olan az sayıda aday adayıyla yola  devam edileceği yerel seçimlerin çok önemli  olduğunu arkasından Cumhurbaşkanlığı ve hemen arkasından Milletvekilliği seçimleri olacağından dolayı yerel seçimlerin çok ciddi şekilde ele alındığı söylendi. Kimin nereden aday olacağı anketler ve teşkilat yoklamaları karar verecek Ereğli’de benim adım geçmesi benim için bir onurdur. Tabi buna karar verecek olan ilk önce Ak Parti Zonguldak Millettekileri ve MKYK üyesi Emine Çiftidir. Daha sonra genel merkez karar verecektir. Biz partini bir neferiyiz. Partimiz bize nerede görev verirse orada devam ederiz. Ama ben Alaplı’ya 3 dönem Belediye Başkanlığı hedefi koyarak geldim. 2024 yılına kadar belediye başkanı olmak ve hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum.65 yaşında siyasetten emekli olacağım.”