Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Avukat E. Yaman Ayözger, 5 Ocak 2014 Pazar günü yapılacak önseçimle ilgili açıklamada bulundu. 8 adayın yarışacağı önseçim ile CHP’nin en güzel demokrasi örneğini vereceğinin altını çizen Ayözger, “Pazar günü hizmet yarışı için yapılacak önseçim öncesi basın üzerinden yapılan bazı söylemleri, bu söylemleri başlatıp, buna cevap verenleri ve de bu konuda basın aracılığı ile bir birlerine söylemde bulunan değerli partili aday adaylarını, keza parti yetkililerini, hoşgörü içinde olmaya, sakin, stresten uzak siyasi etik değerler içinde kalmaya davet ediyorum” dedi.
Ayözger, yazılı açıklamasında şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı’nı seçmek üzere partililerimiz, 5 Ocak 20l4 tarihinde sandığa gideceklerdir. İktidarın kötü yönetimine ‘dur’ demek, rüşvete, soyguna ‘dur’ demek için, ezilen halkımızı ezilmişlikten kurtarmak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yerel seçimlerden 30 Mart günü başarıyla çıkacağız ve genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, artık halkımızın tek umudu olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımızın bizlere güvenmesini, iktidarın yolunu yerel seçimlerle birlikte açmasını bekliyor ve buna inanıyoruz. 5 Ocak 2014 Pazar günü yapılacak önseçim ile Cumhuriyet Halk Partisi olarak, en güzel demokrasi örneğini vereceğiz. Pazar günü hizmet yarışı için yapılacak önseçim öncesi basın üzerinden yapılan bazı söylemleri, bu söylemleri başlatıp, buna cevap verenleri ve de bu konuda basın aracılığı ile bir birlerine söylemde bulunan değerli partili aday adaylarını keza parti yetkililerini, hoşgörü içinde olmaya, sakin, stresten uzak siyasi etik değerler içinde kalmaya davet ediyorum. Eleştirilerin haklı veya haksız olmasının dışında, kamuoyu önünde yapılan konuşma ve yapılan basın açıklamalarının partimize güç katmadığını üzülerek izliyorum. Bizlerin görevi, hizmet yarışına girerken; kırmadan, dökmeden, Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini üstte tutarak, partinin birer neferi olduğumuzu unutmadan partililere ve Zonguldak halkına örnek olmamız gerektiğini bilerek hareket etmektir. Zonguldak'a hizmet için yansırken, bizlerden beklenen etik değerlere uygun, insanlara saygılı, stresten uzak, toplumun değer yargıları içinde bir önseçimi gerçekleştirmektir. Çok değerli Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizin bu değerlerle hareket eden adaylarına sahip çıkacağına olan inancım tamdır. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerle Zonguldak Belediye Başkanlığı, Zonguldak halkının teveccühü ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile buluşacaktır. Bu hizmet yarışında bana güç veren değerli Zonguldak halkına ve değerli partililerimize teşekkürlerimi sunuyorum. 
5 Ocak 2014 Pazar günü partimizin yapacağı önseçimden başarı ile çıkacağıma olan inancımın tam olduğunu bir kez daha sizlerle paylaşmanın kıvancı ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunar, tüm halkımızın yeni yılım kutlar, mutlu yıllar dilerim.”