AK Parti Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, AK Parti’nin adaylarının açıklanmasıyla birlikte Ereğli’de alışık olunmayan ve her zaman özlemi duyulan ‘siyasi centilmenlik’  konusunda bir adım atarak, yanına aldığı Belediye Başkan Adaylarıyla birlikte siyasi rakiplerine başarı temennisinde bulundu.

 

 

AK Parti’nin Ereğli ve Belde Belediye Bakan Adaylarının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarını başlatan AK Parti heyeti, siyasette bugüne kadar alışık olunmayan bir davranış sergileyerek seçim öncesi siyasi rakiplerine başarı temennisinde bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ereğli’nin beklediği, özlemini duyduğu ‘siyasi birlik’ konusunda adım attı ve AK Parti’nin adaylarını yanına alarak Demokratik Sol Parti (DSP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatlarını ziyaret ederek Belediye Başkan adaylarına da başarılar diledi.

Candan ve AK Parti heyeti ilk ziyareti DSP Ereğli İlçe Teşkilatına gerçekleştirdi.  DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur ve DSP Belediye Başkan Adayı  Opr.Dr.Recep  Erdoğan ve parti yönetimi tarafından karşılanan AK Parti heyeti, DSP heyetine çiçek takdim etti.

Ziyarette konuşan DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur, AK Parti heyetine teşekkür ederek; “Olması gereken bir ziyaret. Böylece herkesin yüzleri gülüyor, hakikaten bizlerinde yüzü gülüyor. Resmi bir konuşma değil, böylece samimi bir konuşma oluyor. Daha önce de bölge Milletvekili Ercan Candan için söylemiştim yine söylüyorum, bir partinin vekili değil, Ereğli’nin vekilidir. Belediye bakan adaylarımıza da aynı şeyi söylüyorum, inşallah kim kazanırsa kazansın bir partinin değil, şehrin belediye başkanı olsun. Bu fotoğrafla Ereğli’nin görmek istediğini göstermiş olduk. Bu ziyaretten DSP olarak çok mutlu olduğumuzu belirterek teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘EREĞLİ’NİN NORMALLEŞMEYE, SÜKUNETE, ARKADAŞLIĞA, DOSTLUĞA İHTİYACI VAR’

AK parti Zonguldak Milletvekili Prdf.Dr.Ercan Candan, sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Hakikaten samimi bir karşılamaydı bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.  Çok sağ olasınız. Ereğli’nin her şeyden önce normalleşmeye, her şeyden önce sükunete  her şeyden önce arkadaşlığa ve dostluğa ihtiyacı var. Onun için biz bu yola çıktık. Sizlerde bu niyetle yola çıktığınıza inanıyorum.  Herkesin bir hedefi var buda Ereğli’nin bir araya gelmesi. Ereğli’de dostluğun ve arkadaşlığın hakim olduğu, insanların birbirine güveninin hakim olduğu bir kent haline gelmesi. Çünkü huzur her şeyin başı. Eğer huzur yoksa, yediğiniz ekmekten dahi lezzet almıyorsunuz. Biz bu gayeyle yola çıktık. Burada bir yarı olacaktır tabi ki ama bu yarış birbirlerine çelme atarak birbirlerini kötüleyerek değil, bu yarışta bu hizmeti ben daha iyi yaparım, bizim projelerimiz şunlardır, biz bu kente şunu vereceğiz bazında yarış olmalı. Burada epeydir süren bir gerginlik var. Bu gerginliğin artık gitmesini istiyoruz. Allah hepimizin yolunu açık etsin, inşallah 30 Mart akşamı da yine hep beraber bir araya geliriz ve yine bizim yüzümüz gülüyor olur. Ereğli’ye her iki adayımızda hayırlı uğurlu olsun”

 

CHP’DE ZİYARET EDİLECEK Mİ?

Candan, CHP Ereğli Teşkilatından da bugün için randevu talep ettiklerini belirterek; “Bugün ki programımızda CHP’de vardı. Yalnız CHP’nin başkanının zannediyorum küçük bir rahatsızlığı varmış, onun için bu hafta onu gerçekleştiremeyeceğiz. ‘Hem DSP, Hem MHP’yi ziyaret ettiler de neden CHP’yi ziyaret etmediler, bu bir mesaj mı’ diye düşünen olursa biz randevu talep ettik , bunun altında bir şey aramayın. Zaten Kdz.Ereğli’ye getirmek istediğimiz şey şu. Artık perdenin arkasında oyunlar olsun istemiyoruz. ‘Acaba ne var bunun altında’ Bu defteri kapatmak istiyoruz. Artık biz burda dostluğu hakim kılmak istiyoruz. Samimiyeti hakim kılmak istiyoruz. Ben DSP’nin de bu kanıda olduğundan eminim” dedi.

 

ERDOĞAN: AK PARTİ’NİN ADAYINA SEVİNDİM

DSP’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Opr.Dr.Recep Erdoğan da, Dr.Hüseyin Uysal’ın AK Parti’den aday olmasına sevindiğini belirterek; “Hoş geldiniz diyorum. Siyasi Partiler sonuçta topluma hizmet amacıyla kurulmuş kurumlardır. Bu bir demokratik yarıştır. Ben Hüseyin beyin AK Parti’den aday olmasına gerçekten memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Yıllarca birlikte çalıştığımız meslektaşım. Aynı ortamda 20 yıla yakın birlikte görev yaptık. Sonuçta partiler bir demokratik yarışa girerler. Kim kazanırsa kazansın, Ereğli kazansın. Düşüncemiz bu. Ereğli'de gerçekten sevgi, dostluk ortamı oluşsun, barışa ihtiyaç olmasın, bir kavga olmasın ki barışa ihtiyaç olmasın diyoruz.  Partiler projelerini, fikirlerini, ilkelerini ortaya koyarlar halk, insanlar takdir eder böylece demokratik şekilde oylarını kullanırlar. Bizde bu niyetle DSP’den yola çıktık. Bende centilmenlik çerçevesinde bir seçim olmasını, herkesin hür iradesiyle seçimler yapmasını, Ereğli için nasıl hayırlı olacaksa o şekilde kararlarını vermelerini diliyoruz. Bugün ki ziyaretinizden de gerçekten çok mutluluk duyduğumuzu ifade ederek teşekkür ediyorum. Sonuçta Ereğli’de kim kazanırsa kazansın sizde iktidarın bir temsilcisi olarak Ereğli’nin milletvekili olacaksınız” diye konuştu.

 

‘BELEDİYENİN EVRAKLARINI KENDİ ELLERİMLE DOLAŞTIRDIM’

Candan, Erdoğan’ın bu konuşması üzerine; “Biz son deme kadar belediye ile iyi geçindik dikkat ederseniz. Seçildiğimiz günden itibaren Ereğli’ye bu belediyenin işidir, şunun, bunun işidir demedik. Belediyenin işini, kendi evraklarını kendim evrak memuru gibi bakanlık bakanlık kendim dolaştırdım.  O parti veya bu parti ayırımına girmedim hiçbir zaman. Bu yatırım Ereğli’ye gelecektir dedim.  Terminal için 7 milyon 200 bin lirayı kendimiz çıkarttık iller bankasından. Biz AKM’nin yerini kendimiz verdik. Pazaryerindeki yer için 10 milyon lirayı yine biz çıkarttık İller bankasından. Demedik ki bu muhalefetin belediyesidir diye.  Asla demedik ve biz Ereğli için ne gerekiyorsa onu yaptık.  Görev addettik kendimize. Hala öyledir, yolun sonunda ne olacaksa yine onu yapacağız” dedi.

 

‘EREĞLİ’DE KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ, HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ’

AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Ramazan Uysal ise şunları söyledi:  “Sayın Milletvekilimizin dediği gibi kendileri Ankara’da nasıl başka partili diye görmemiş hizmet olarak görmüş, bizde inşallah belediyeyi kazandığımız zaman ötekileştirmeden, yandaş olan olmayan diye ayırmadan hizmet edeceğiz. İnşallah 30 Mart’tan sonra bu dostluklar bu beraberlikler devam edecek. Ereğli huzura kavuşacak diyorum. Benim en büyük hayalim, tüm insanların uyum içinde yaşadığı gelişmiş ve sağlıklı bir toplum. İşte en büyük hayalimiz bu olmalı. Bunu da burda bugün görüyorum. Görmekten de son derece mutluyum. DSP’nin adayı doktor arkadaşım, meslektaşım.  Ayrı parti olarak görmüyorum, meslektaşım olarak görüyorum. Kendine başarılar diliyorum. Son derece başarılı bir operatör, ortopedi uzmanımız. Başarılı olmasını diliyorum, Allah gönlüne göre versin. Meslekteki başarısını inşallah siyasette de devam ettirir. Sevdiğimiz bir arkadaşımız, ben sıcak ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum”

 

MHP’YE ZİYARET

AK Parti Heyeti daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, ziyarette; “Bölge Milletvekilimiz sayın Candan beyin ve AKP’li yetkililerin bugün partimize ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.  Gerek Ereğli ve Gülüç Belediye Başkan Adayı arkaşlarımızada bu seçimde başarılar diliyorum. Dostluk, Kardeşlik, Birlik Beraberlik içinde geçecek bir seçim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  Tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.

 

‘MHP İLE AYNI TARAFTAYIZ SADECE NÜANS FARKLILIKLARI VAR’

Ziyarette konuşan AK Parti Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan; MHP ile aynı tarafta olduklarını belirterek; “Bizde bu sıcak karşılama için MHP yönetimine, İlçe Başkanı arkadaşımıza, Belediye Başkan Adayı arkadaşımıza ve Yönetim Kuruluna bizi karşılayan tüm hemşerilerimize ben en içten teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Sayın başkanımızın da söylediği gibi Ereğli’nin her şeyden önce normalleşmeye ihtiyacı var. Belki de bu seçim süreci bunun bir vesilesi olabilir. Her şeyden önce bir sükunete ihtiyacı var, her şeyden önce bu kentin bir gelecek beklentisine, bir umuda ihtiyacı var. Dolayısıyla seçim sürecinde yapılacak olanlar aslında ondan sonra yapılacaklarında bir işaretidir. Biz mümkün olduğunca bu seçim sürecini hem demokratik yollarda, hem demokratik temayülde, hem demokratik düşünceden ödün verilmemesi konusunda mutabıkız AK Parti olarak. Hepimizin gayesi aslında bu kenti daha iyi bir yere getirebileceğimize inanmaktır. Bu kentte hepimiz yaşıyoruz. Dolayısıyla burada birbirimizi rencide etmekten çok proje bazında , insanlara umut verme bazında kente daha mantıklı, daha akılcı proje önerme noktasında bizim buradaki hemşerilerimizin oylarına talip olmamız gerekiyor. Bu konuda zannediyorum MHP’de aynı düşüncededir. Milliyetçi Hareket Partisi bir çok yerde bunu yakaladığına inanıyorum, inşallah burada da bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Bizler aşağı yukarı aynı taraftayız. Tarafımız aynı ama nüans farklılıkları olabilir, partinin farklıkları da bundan kaynaklanıyor zaten. Ama tek derdimiz bu kente daha güzel şeyler yapmak, iyi şeyler yapmak. Bu yüzden yola çıktık. Bende arkadaşlarımıza başarılar diliyorum bu yolda” dedi.

MHP Ereğli Belediye Bakan Adayı Mevlüt Özdemir’de AK Parti’nin ziyaretinin önemli olduğunu belirterek; “Bizler için bu ziyaretin önemi var. Vekilimizin de bahsettiği gibi seçimlerin saygı ve sevgi çerçevesi geçmesi yönünde aynı temennileri taşıyoruz. Bizler bu saatten sonra yapacağımız, Belediyemizin hatta bölgemizdeki eksiklikleri tespit ederek onları kamuoyuna aktarmak, projelerini hazırlamak, maksadımız gayemiz Ereğli’nin bir adım öne çıkması olmalıdır” dedi.

 

‘20 YILDIR BİR KAVGA SÜRECİ VAR’

Özdemir, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Ereğli’de malumunuz 20 yıldır bir kavga süreci var, artık bizler bu kavga sürecinin içerisine dahil olmak istemiyoruz. Farkındaysanız ben MHP’nin adayı olarak ilçe teşkilatımdaki arkadaşlarımla bu konuda hiçbir şekilde kavga ortamına girmeden düzgün, samimi dürüst bir şekilde sadece yapacaklarımızı ve şehrimizin eksikliklerini anlatmaya çalışıyoruz. Sayın Hüseyin Bey, benimde doktorum ve arkadaşımdır. Diğer arkadaşlarımızda öyle her gün görüştüğümüz, yüz yüze bakacağımız, yarın seçimden sonrada bir araya geleceğimiz dostlarımız, arkadaşlarımız. Bizler halkın oylarına talip olurken, birbirimizin eksikliklerini değil, şehrimizin eksikliklerini anlatacağız. Bu sayede dürüst, samimi bir seçim olmasını istiyoruz. Halkın dediği olur. Bizler projelerimizi anlatırız, halk hangimize karar verirse orada gider tebrik ederiz. İlerde de yapabileceğimiz bir katkı bulunursa bizden bir talep olursa fikir istenirse biz hizmet etmekten geri durmayız. Bizim maksadımız, gayemiz Ereğli’nin bir adım öne gitmesidir. Bu vesileyle nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum”

 

UYSAL: KAVGA ETMEYECEĞİZ

AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal’da kimseyle kavga etmeyeceklerini söyleyerek; “Bu sıcak karşılamadan dolayı ilçe başkanımıza, belediye başkan adayımıza değerli partililere en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Mevlüt beyin de dediği gibi biz kişi ve kurumlarla kavga etmeden siyaset yapmak istiyoruz. Hiçbir kişi ve kurumu karşımıza almak istemiyoruz. Huzurlu bir ortam istiyoruz. Bizlerin en büyük ideallerinden birisi tüm insanların uyum içinde yaşadığı, gelişmiş ve sağlıklı bir toplum ideal bir toplum olacağını düşünüyorum. Bizler diyoruz ki bu şehri  gelin beraber kuralım. Bizlerin geleceği köprü kurmaya ihtiyacı var. Bu duygularla değişim güzeldir diyorum. Çünkü değişim olmazsa yaşam olmaz ve ilerleme olmaz diyorum. İnşallah Allah’ın izniyle 30 Mart milat olacak, siyaset de Ereğli’de değişecek” diye konuştu.

 

 ‘YENİMAHALLE’DEN 37 DAKİKADA GELDİM’

Toplantıya birkaç dakika geç gelen MHP Belediye Bakan Adayı Mevlüt Özdemir, trafik sorununa dikkat çekerek; “Yenimahalleden buraya 37 dakikada geldim. O süre içerisinde Zonguldak’a gidersiniz. Şehrimizin gerçekten ciddi problemleri var. Bir vurdumduymazlık var şehirde. Bir halka rağmen bildiğini okuma var. Sayın belediye başkan adaylarımızdan ve basın mensuplarımızdan rica ediyorum. Mümkün olduğu kadar şehrin problemlerini dile getirmeye çalışmalıyız. Bu sorunları en azından halkın kafasına kazımamız lazım” şeklinde konuştu.

 

‘EREĞLİ’Yİ KRİZLİ MEKANLAR YARATMAKTAN KURTARACAĞIZ’

Özdemir’in açıklamaları üzerine konuşan Dr.Hüseyin Uysal’da ; “Değerli belediye başkan adayımızın yaşadığı 37 dakikalık trafik sorunu da bir sağlık sorunudur. Biz bu konuda şehri krizli mekanlar yaratmaktan kurtaracağız. İnsanların, arabaların, binaların karışık olduğu krizli mekanları ortadan kaldırmak için sayın Milletvekilimizin son derece güzel projeleri var. İnşallah iktidarla belediye bütünleşecek, bu krizli mekanlardan da kurtulacağız. Ötekileştirmeden hizmet edeceğiz. Taraf olan veya olmayan gözetmeksizin çalışacağız’ dedi.

Ziyarette son konuşmayı yapan AK Parti Zonguldak Milletvekilli Prof.Dr.Ercan Candan; “Şurada MHP’nin masasında oturuyoruz ve arkadaşlarla latife yapabiliyoruz. Keşke Ereğli 20 yıldır böyle olsaydı da bu gerginlikler olmasaydı. Keşke Ereğli bundan çok daha ileri seviyelerde olsaydı. 58 gün gibi bir süre kaldı. Halkımız hangimize teveccüh ederse ona reyini kullanacaktır. Ben MHP’deki arkadaşlara bu saçık karşılamalarından dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

MHP heyeti AK Parti heyetine ikramlarda bulunarak birlikte bir süre daha sohbet ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretlere Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın yanı sıra  Karadeniz Ereğli  Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal,  İlçe Başkanı Fatih Çakır, Önceki Dönem İlçe Başkanı Adem Öztürk, Ak  Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Güldalı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı Belediye Meclis Üyeleri  katıldı.