Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen açıklama şu şekilde:

“AK Parti Milletvekili adayı Çaturoğlu’nu ve İlçe Başkanı Çakır’ı seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği ve seçim bürosu açılışını gerçekleştirdiği Ormanlı’da belde başkanı İsmail Üstün ile birlikte çok sayıda vatandaş davul-zurna ile karşıladılar. Ormanlı’da şölen havasında geçen buluşmanın ardından Milletvekili adayı Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Çakır, ilk olarak alana gelen çok sayıda vatandaş topluluğuyla davul zurna eşliğinde ziyaret turu gerçekleştirildi. Ormanlı halkını selamlama yürüyüşünde Çaturoğlu’na da vatandaşlar ise, alkışlarla ve bravo sözleriyle karşılık vererek desteklediklerini gösterdiler. Ormanlı’da önceki dönem Belediye başkanlarıyla birlik beraberlik görüntüsüyle büyük bir görkemli ziyaret turunda, Çaturoğlu, İlçe başkanı Çakır, halk ile birlikte Merkez Camii’de Cuma Namazını kılması ardından, seçim bürosunu açılışını yaptı. Açılışı yapılan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde Çaturoğlu, Ormanlı’da halka hitap etti. Yine bir kez daha 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin şampiyon olacağını belirten Çaturoğlu, şunları kaydetti; “Değerli Ormanlı hemşehrilerim sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben burayı Cuma olarak biliyorum. Sonradan burası Ormanlı oldu. Ben burada patates ve soğan sattım. Çeşitli vesilelerle hep burada oldum. Öğrenci iken, hem okudum hem de çalıştım. Bulunduğumuz bu yerlere tırnaklarımla geldim. O sebeple Ormanlı benim hafızamda çok önemli bir yerdir. Geleneği, göreneği birdir. Ben Ormanlı avladığıyım. Sizlerin değerli oylarıyla Ankara’ya gittiğimizde ben Ormanlı’nın temsilcisi olmaya söz veriyorum. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ormanlı’nın sorunlarını biz çözeceğiz. 7 Haziran’da çok önemli bir seçim yapılacak. AK Parti’nin dışındaki partililer koalisyonlar yapmak için gelinden geleni yapıyorlar. Bunlara izin vermeyeceğiz, sizlerde kanmayacağınıza inanıyoruz. Buna asla Ormanlı izin vermeyeceğine yürekten inanıyorum. Koalisyonlardan bu millet bıktığı için AK Parti’yi iktidar yaptı. AK Parti Türkiye’de hayal denilen duble yollar, Tüneller, Hastaneler, Okullar ve çok yatırımlar gerçekleştirirken, kuyruk sorunlarını bitirdi. Onun için oylarınızı verirken çok iyi düşünmeniz lazım. AK Parti sizlerin destekleriyle bir kez daha seçimlerde şampiyon olacağına inanıyoruz. AK Parti yine sizlere hizmet etmeye devam edecek.”

Seçim Bürosu açılışında AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bölgeye kazandırılan hizmetleri halka bilgilendirerek, “Biz barış için, Huzur için, Kardeşlik için Özgür, tam bağımsız Türkiye için sizlerin desteklerinizi bekliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

Ormanlı belde başkanı İsmail Üstün ise, konuşmasında seçim bürosu açılışına katılan, Milletvekili adayı Çaturoğlu ve İlçe başkanı Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kollarına ve tüm halka teşekkürlerini sundu”