AKP Zonguldak Milletvekillerinden Prof. Dr. Ercan Candan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü  ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları vurgulmadı:

“İnsanların yerleşik hayata geçmeye başlamasıyla birlikte topluluklar meydana gelmiş, bunun neticesinde de toplumsal hayatın kuralları oluşmaya başlamıştır. Bu kurallar bazen kanunlarla belirlenmiş, bazen de örf ve adetlerle süre gelmiştir. Bu nedenle huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların temel taşlarını kadınlar oluşturmaktadırlar. Sonsuz sevgi ve hoşgörüleri ile yetiştirdikleri nesiller, geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamakta ve yarınlarımıza ışık tutmaktadırlar. Bununla birlikte kadınlarımız, günümüzde hayatın her alanında çalışan, yönetici veya işveren olarak ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası olup ülkenin gelişimine, kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadırlar. Kadınlarımızın toplum içerisindeki bu gelişimi aynı zamanda demokrasimizi de güçlendirmektedir.

Geçmişte Kurtuluş Savaşı’nda gösterdikleri üstün cesaret, vatan sevgisi ve fedakârlıklarıyla dünyaya örnek olmuş Türk kadını bugün tüm dünyada, toplumsal yaşamda üstlendiği görevler ve kazandığı başarılarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi ve gurur kaynağı haline gelmişlerdir.

 

Kadın aynı zamanda hayatlarımızın en önemli parçası olan eli öpülesi, baştacı annedir. Bu duygularla kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar dileyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”