Kandilli'de Ak Parti seçim bürosu düzenlenen tören ile açıldı. Belde merkezinde sağanak yağışa rağmen kalabalık partili topluluğunun katıldığı törende kurdele Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kandilli Belediye Başkan adayı Mustafa Güldalı tarafından kesildi.

 

"YOL SÖZÜ VERDİK, TUTTUK"

Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, milletvekili seçimleri öncesi, Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının tamamlanarak hizmete gireceği sözünü verdiklerini ve bu sözü tuttuklarını belirterek başladığı konuşmasında,  "Biz milletvekili seçimleri öncesi bir söz verdik, 'Kandilli'nin yolunu açacağız' demiştik, açtık ve bu sözümüzü tuttuk. Buruncuk bölgesinden bir yol istendi o da açıldı. Burada ne söz verdiysek bunu yaptık. Yine Kandilli Beldemizde bulunan futbol sahasını modern, gençlerimizin kullanabileceği sağlıklı bir hale getirdik" dedi.

 

"HATTAT İLE GÖRÜŞTÜM"

HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde yaşanan eylemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden izin alarak bölgeye geldiğini ve işçilerin ikna edilerek sorunun çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Candan, HEMA'nın 20 dakika daha olaylar sürmesi halinde tesisi kapatacağını hatırlattı. Candan'ın açıklaması şu şekilde: "Aslında bir çoğunuzun olayların arka planından haberi olmaya bilir. Buradaki HEMA tamamen kapatılıyordu biz kapatılmaya 20 dakika kala bu işi hallettim. İşçi kardeşlerimizi ikna ettik, sadece 20 dakika kalmıştı bu işin bitmesi için. Şuan burada bin kişi ekmek yiyor. Bir eleştiri alıyorum sürekli insanlarımızı yanıltmasınlar, 'kömür sözü verdi ama kömür verilmiyor' denildi. Ben bizzat Mehmet Hattat ile görüştüm, 'ben kömürün kendisini vermeyeceğim kömür kaç para 300 TL mi aylıklarına yansıtacağız' dedi. Bordrolara açıp bakın, kömür parası yansıdı mı yansımadı mı? Eğer yansımadıysa gelsinler benimle konuşsunlar ama bunu gazetelerde orada burada sürekli dile getirerek, 'efendim kömür sözü vermiştin yapmadınız' deniliyor, tamamen işinizden olacaktınız, kapanacaktı, ben meclisten saatli izin aldım buraya geldim"

 

KANDİLLİ'YE YENİ PROJE

Prof.Dr.Candan, Kandilli ile ilgili önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını projenin ise ilgili bakan ile de değerlendirildiğini hatırlatarak, "Bir söz verildiyse bu söz tutulmalı. Bu konuda çalışma yapıyoruz. Kandillimize güzel bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz" sözleri ile konuştu.

 

PROGRAM MİSAFİRHANEYE ALINDI

Yağış nedeniyle TTK Armutçuk Misafirhanesine alınan programda ise Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Kandilli Belediye Başkan adayı Mustafa Güldalı kalabalık partili topluluğuna seslendi. Katılımın yüksek olduğu program yaklaşık 2 saate yakın sürdü.