TURPCU: Hangi koalisyon da olursak olalım verdiğimiz sözlerimizi tutacağız. İnşallah ilk bayrama da hükümet yetişir. Tersaneler, Erdemir’in Ereğli’ye yükümlülükleri, TTK’ya işçi alımı, Zonguldak’ın bitmeyen yolları, Zonguldak havaalanı ile ilgili verdiğimiz sözlerimiz var. Bu dönem alınan oylar öz be öz bizim helal oylarımızdır.

 

DEMİRTAŞ: CHP kilit parti. CHP’siz bir koalisyon olamaz. Öngörümüz gerçekleşir ve CHP işin ucundan tutarsa bu bölgeye çok daha güzel hizmetler yapacağız. Zonguldak’ın tamamına hizmet etmek için aday olduk. Netice itibariyle CHP iktidarın bir ucundan tutacaktır. Tuttuğunda da bu sorunları aşama aşama adım adım çözeceğiz. Hep birlikte çözeceğiz. 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Zonguldak Milletvekili seçilen Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında partililer ile bir araya geldi. Parti girişinde kalabalık partili topluluğu tarafından alkışlarla karşılanan Milletvekilleri birlik ve beraberlik mesajları verdi. 7 Haziran seçimlerinin en önemli sonucunun ‘yıkılmaz, bırakmaz’ denilen iktidarın düştüğünü belirten Milletvekili Turpcu, “Bu uğurda Türkiye’nin dış politikasında başını belaya sokan, 2023’leri hesaplayan, 2071’lere giden, 90 yıllık Cumhuriyeti reklam arası olarak gören, ama kendileri bu seçimde reklam arası olan partiye güle güle. Oylarımız artmadı ama büyük bir iş başardık. AKP’yi iktidardan düşürdük. Bunun tadını ve zevkini çıkaralım. Öncelikle moralimizi bozmayalım” dedi.

 

“PADİŞAHLIK SENARYOLARI YAZDILAR”

Zonguldak genelinde yüzde 45 beklediklerini oy oranının yüzde 39’larda kaldığını ifade eden Turpcu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hani bize hep Atatürk dönemi için valiler CHP’nin valisiydi diyorlardı ya; ben de diyorum ki o dönem padişahlıktan Cumhuriyete geçiş dönemiydi, oysa şimdi Cumhuriyetten padişahlığa geçişin senaryolarını yazdılar. Milletin başını hem içeride hem dışarıda belaya soktular. İnşallah bu denemeler son bulur. Son bulmazsa bunların ne yapacağını milletimiz gördü. Çok ağır baskı altında olsalardı gereğini yaptılar.

 

“AĞIR BASKILAR YAPTILAR”

Özellikle köylerimizde muhtarlarımıza ağır baskılar yapıldı. 20 trilyona yakın para geldi seçim öncesi. Köylere yığılan parkeden, alet edavattan yollar geçilmez olmuştu. Hatta bir kısmını seçim öncesi verdiler, geriye kalanını da seçimden sonra vereceğiz dediler. Bunları bizzat köy muhtarlarından duyduk. Fakat bunların tümü bitti. Demek ki AKP’de iktidardan indiriliyormuş.

 

“CHP’SİZ KOALİSYON KURULAMAZ”

Şu anda koalisyon hesapları var. CHP’siz koalisyon kurulamaz. Ama tabi her koalisyona da giremeyiz. Türkiye’nin başını belaya sokan çizgiyle biz koalisyon yapamayız. Bu çizgi nasıl ayrışır. Onu bilemeyiz. Ama bu çizgi belalı bir çizgidir. Biz emeklilerimize, işsizlerimize, işçilerimize sözler verdik. Hangi koalisyon da olursak olalım bu sözlerimizi tutacağız. İnşallah ilk bayrama hükümet yetişir. Tersanelerle ilgili, Erdemir’in Ereğli’yle ilgili yükümlülükleriyle ilgili, TTK’ya işçi alımıyla ilgili, Zonguldak’ın bitmeyen yollarıyla ilgili, Zonguldak Havalanıyla ilgili sözlerimiz var. Verdiğimiz bu sözlerle ilgili sözümüzü burada da tekrar ediyoruz. Barajları savunanlar, baraj kapaklarının altında kaldı. Belli oylarımız gitmiş olabilir. Biz seçimlerden önce barajlar kaldırılsın dedik. Ama işlerine gelmediği için kaldırılmadı. Ama Allah büyüktür, o barajın altında kaldılar.

 

LİSTE TARTIŞMASI

Seçimlerde oluşturulan liste çok dengeliydi. Yıllardan sonra ilk kez bir ön seçim yapıldı. 10 bin 500 üyemizden önemli bir kesimi ön seçime katıldı. Ona göre bir sıralama yapıldı ve denildi ki dengesizliğe karşı bir de kontenjan adayı olsun. Bu da Ereğli’ye tanındı.  Ünal kardeşimiz Ereğli’nin ben de Çaycuma’nın köyündenim. Deniz kardeşimiz de hem bir bölgeyi hem de gençliği temsil ediyordu.  Dördüncü sırada tecrübeli bir arkadaşımız vardı. Beşinci sıra da ise mevcut milletvekilimiz vardı. Dolayısıyla bu listenin eleştirilecek bir yanı yoktu. Liste oluşana kadar eleştirebilirsin, ama liste açıklandıktan sonra buna sahip çıkmalısın.

 

O SÖZLERE TEPKİ

Devrek’te daha dün basına demeç düşüyor. Ben o arkadaşımızı, Songül Malkoç’u çok aradım. Şu anda da partinin üyesi. Yok adaylar şöyleydi. Yok bu böyleydi. Böyle bir şey olabilir mi? Zaten seçimde çalışmadılar. Oylarını nereye verdiler onu da bilmiyorum. Bir de böyle bir olay yaratılıyor. Bu çok yanlış bir şey. Devrek’te CHP rüştünü ispatlamıştır. O sözleri Devrek örgütü hak etmemiştir. Bunların yeri genel kurullardır. Ama orya kadar kalmayabilir de.

Burada bir miting yaptık. Bazıları yağmur duasına çıkar gibi mitingin başarısız olması için çalıştılar.

 

“OYLARIMIZ HELALDİR”

Bu dönem alınan oylar öz be öz bizim helal oylarımızdır. Bu oylar tüm adaylarımızın ve örgütlerimizin çalışarak kazandığı helal oylardır. Dolayısıyla örgütlerimiz belli bir vesayetten de kurtulmuşlardır. Bundan sonra daha demokratik bir ortamda hem bizler hem örgütlerimiz hizmet edeceğiz. AKP iktidarı gitmiştir. CHP koalisyonun en önemli anahtarıdır. Partililerimiz rahat olsun, CHP her hangi bir koalisyonda ilkeleriyle yer alacaktır”

 

 

“BURUK BİR SEVİNÇ”

Milletvekili seçilen Avukat Ünal Demirtaş da seçim süresince kapı kapı çalışan büyük emek harcayan tüm partililere ve bölge halkına hassasiyetlerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. Hedeflerinin birinci Zonguldak’ta parti çıkarak Ankara’ya 3 milletvekili ile gitmek olduğunu, birinci parti çıkmalarına rağmen üçüncü sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz’ı Ankara’ya götüremediklerini hatırlatan Demirtaş, “Kendi şahsım adına buruk bir sevinç yaşıyorum” dedi.

 

 

“PROJELERİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK”

Demirtaş seçim süreci ve sonrasına ilişkin şu sözlerle partililere hitap etti:   CHP Genel Başkanı ve yönetimi çok güzel bir seçim atmosferi yaşattı bize. Halkımızın önüne, emeklilerimizin, işsizlerimizin, işçilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin, gençlerimizin sorunlarını çözecek projelerle gittik. Bunları bütün örgütlerimizle birlikte alın teri dökerek halkımıza anlatmaya çalıştık.

 

“YASALAR ÇİĞNENDİ”

Netice itibariyle bu bir seçimdir. Seçmenimizin iradesi bu şekilde şekillendi. Biz milli iradeye de seçmenimizin her görüşüne de saygılıyız. Başımızın üzerinde yeri var. Bir başarı yakaladık ama istediğimiz seviyeyi elde edemememizde AKP’nin 13 yıllık devletleşen iktidarında hoyratça, yasaları çiğneyerek, kendi lehlerine bir durum yaratması var. En düşük memurundan cumhurbaşkanına kadar, kaymakamları valileri, özel idareleri AKP’nin temsilcisi gibi çalıştılar. AKP İlçe Başkanı, İl Başkanı gibi çalıştılar. Takdir buyurursunuz ki böylesi bir güce karşı mücadele etmek son derece zor.

 

“PARKE TAŞI YIĞMIŞLAR”

Seçim kampanyamızın başında köylerimizde hava çok iyiydi, bunu hissedebiliyorduk. Ama son 15 günde özellikle muhtarlarımıza büyük baskılar yapıldı. İktidar olanakları kullanıldı. Seçim Pazar günü, Cuma günü benim köyüme de bin metreküplük parke taşı yığmışlar. Bunları göz ardı etmeyelim.

 

“ECEVİT SONRASI EN İYİ MİTİNG”

Seçim döneminde Ereğli’de güzel bir miting gerçekleştirdik. Bu mitingin CHP’ye yakışır tarzda olması için elimizden geleni yaptık. 1977 Ecevit mitinginden sonra en iyi miting diyor o mitingi görenler. Sonuçları değerlendirdiğimizde ben ce başarılıyız. 2011’de de 5. Sıra adayıydım. O dönem Belediye olanaklarımız vardı. O koşullarda 8 köyde birinci çıkmıştık. Bunların 4’ü benim kendi bölgem olan Yalıboyu idi. Şu anda 21 köyde birinci çıktık. Kent merkezinde AKP’ye yaklaşık 4 bin fark attık. Dolayısıyla Ereğli İlçe örgütü, adayı ve seçime katkı veren tüm unsurlar başarılı olmuştur. Kandilli’de de 2011 yılına göre 200 oy daha artmış durumdayız.

 

“HDP’YE GİDEN EMANET OYLARIMIZ”

Burada Ünal Demirtaş olarak yarışmadık. Burada Cumhuriyet Halk Partisi yarıştı. CHP’nin tüm unsurları birlikte yarıştı. Bir başarı varsa bu seçime destek veren tüm unsurların kollektif başarısıdır. Ülke genelinde baktığımızda ise oy oranımızda bir düşme olmadı ve AKP iktidarını düşürdük. Ama bizim HDP’ye giden emanet oylarımız var. Bunun altını çiziyorum ve özellikle bilinmesini istiyorum. Buralarda yok ama özellikle büyük şehirlerde emanet oylarımız var. Ve bakın ne oldu 13 yıllık APP iktidarı iktidardan düştü.

 

“SÖZLERİMİZİ TUTACAĞIZ”

Şimdi değişik koalisyon senaryoları var. Bu senaryolarda CHP kilit parti. CHP’siz bir koalisyon olamaz. Öngörümüz gerçekleşir ve CHP işin ucundan tutarsa bu bölgeye çok daha güzel hizmetler yapacağız. Bölgeye verdiğimiz sözleri tutacağız arkadaşlar. Biz Zonguldak’ın tamamına hizmet etmek için aday olduk. Türkiye’nin de sorunlarını çözmek için aday olduk. Netice itibariyle CHP iktidarın bir ucundan tutacaktır. Tuttuğunda da bu sorunları aşama aşama adım adım çözeceğiz. Hep birlikte çözeceğiz.  Ben kapı kapı gezerek oy isteyen en genç, en kıdemsiz üyemizden başlayarak, Genel başkanımıza kadar bütün örgütümüze sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum”

 

“PARTİ DEVLETİYLE MÜCADELE ETTİK”

Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise toplantıda yaptığı konuşmada seçim çalışmalarına destek veren tüm parti örgütü ve partililere teşekkür ederek, seçimlerde devletin tüm olanaklarını kullanan bir parti devletine karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, “İstediğimiz hedeflere tam ulaşamadık, ancak Türkiye’de antidemokratik diktatörlük heveslilerine tam bir cevap verilmiştir. Türkiye parlamenter demokrasi yolunda ilerlemek istediğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu Türk halkının, tüm seçmenlerin büyük bir başarısıdır. Demokrasiye sahip çıktıkları için Türk halkını kutluyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)