Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, yerel seçimler öncesi İlçede geniş kapsamlı seçim çalışması yapacaklarını çok güçlü bir adayla seçime gireceklerini söyledi.
Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Belediye Başkanlığına talip olduklarını söyledi. Adaylık sürecinde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla istişare yapacaklarını belirten Sarıkaya, “Çok gülcü ve ses getirecek bir adayla görüşülüyoruz. Yüzde 90 adaylığı tamam inşallah Alaplı Belediyesini tekrar alacağız.” Dedi. 2014 yerel seçimleri büyük önem arz ettiğini kaydeden Sarıkaya, “2014 yerel seçimleri büyük önem arz ediyor. Saadet Partisi Genel Merkezi de bu kapsamda butona bastı ve yerel seçimler için geri sayımı başlattı. Başlatılan seçim çalışmaları çerçevesinde ilk olarak Türkiye Taraması yapılarak âdeta el değmedik yer bırakılmayacak. 81 ilin ilçe ve beldeleri gruplarla tek, tek gezilecek. 
Yapılacak ziyaretlerle öncelikli olarak teşkilatların yerinde görülmesi, eksikliklerin giderilmesi amaçlanıyor. Aday tespitlerine ilişkin istişareler de yapılacak. Ziyaretler çerçevesinde STK temsilcileri, kanaat önderleriyle bir araya gelinerek fikir alışverişinde bulunulacak. 
Saadet Partisi’nin Türkiye Taraması çalışmasını geçen yıl da yapmış olması, sadece seçim zamanı çalışılmadığını da gözler önüne seriyor. 
Alaplı’da tepeden inme bir aday belirleme düşüncesinde değiliz. STK’ların üzerinde anlaştığı bir aday belirleme amacındayız. Öncelikli amacımız halkımız ile kucaklaşmak dertlerini dinlemek . 
İkinci olarak aday adaylarımızı yerinde görmek, bu aday adaylarımızla yüz yüze görüşmek ve efsanevi milli görüş hizmetlerini yeniden ilçemizde ve beldemizde tekrar yerine getirmek için teşkilatlarımızla, halkla, STK’larla istişarelerde bulunmak.14 – 15 Ekim tarihlerinde Türkiye genelindeki Saadet Partisi’nin bütün Belediye Başkan adayları kamuoyuna ilan edilecektir” dedi.