CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun hakkındaki kesin kararın genel merkez tarafından verileceğini bildirdi. 

CHP İl Başkanı Halil Furat, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun'un görevden alınacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Yaşanan süreçte bazı spekülasyonların olduğunu belirten Furat, kendilerinden araştırma raporu isteyen genel merkeze, hazırladıkları raporu sunduklarını dile getirdi.

Süreci değerlendiren Furat, Gündemimizi meşgul eden konularla ilgili açıklama yapacağız. Bilindiği gibi basında sıkça yer alan merkez ilçe başkanımızla ilgili genel merkezimiz bu konuya duyarlılık göstererek il başkanlığına yazı gönderdi. Bu yazıda gerekli araştırmaların yapılarak genel merkezimizin bu konularla ilgili bilgilendirilmesi bize iletildi. Biz de yazının gereği olarak tarihinde bir komisyon kurduk. Bu komisyon basına sıkça çıkan konularla ilgili araştırmalar yaparak genel merkezi bilgilendirmek amacıyla rapor hazırladılar. Basınımızda değişik spekülasyonlar değişik yorumlar yapılmaktadır. Bizden istenen bu raporu genel merkeze göndermek adına tartıştık. Genel merkeze bu raporu gönderdik. Bu hukuki bir süreçtir. İlçe başkanı arkadaşımızın hukuken bu süreçte yapması gereken itirazlar var. Onları yapacak. Genel merkezimiz bir karar verecek. Biz de uygulayacağız. Bu basının oldukça dikkatini çeken bir konudur. Biz böyle bir yazı talebine karşılık, yazıyı genel merkeze gönderdik. Önümüzdeki süreç içerisinde parti MYK'nın kararıyla ilçe başkanımız hakkındaki son neticeyi ortaya koyacağız diye konuştu.

Nihai kararı bilmediklerini söyleyen Başkan Furat, Komisyondan çıkan karar, parti içi tasarruftur. Bu karar genel merkez değerlendirecek. Olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendirecek. Süreç ilerliyor. Nihai kararı bilemiyoruz şimdilik. En son nihai kararı genel merkezimiz değerlendirme sonucunda yapacak. Bu kendisine atfedilenlerle ilgili bir araştırma yaptık. Görünen ayağı hep görevden alınmalarla ilgili, konuyu genel merkeze aktardık. Yalnızca başkan görevden alınırsa yönetim kurulu yeni başkanı seçecek. 

Eğer ki yönetim görevden alınırsa kayyum atanacak. Bir ay içerisinde yeni yönetim seçilecek. Arkadaşlar istifa etme gibi durumlar yok. Buradan giden raporun etkisi büyüktür. 

Olay da önemlidir. Bunları üst üste koyarak karar verecekler dedi. Öte yandan CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun'un parti genel merkezine gittiği öne sürüldü.