AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Tabur yerinin durumu ile ilgili olarak, en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmaların ve görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Milletvekili Ulupınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Devrek’te bulunan Tabur yerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için, İçişleri Bakanımız ve Milli Savunma Bakanımız, Adalet Bakanımız ve ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam etmektedir. Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değildir. İlçemizin yararına olacak en iyi sonucu elde etmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yerin bir kısmının Bülent Ecevit Üniversitesi’ne, bir kısmının ise Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Eğitim Merkezi olarak verilmesi düşünceler arasında. Son olarak Milli Savunma Bakanımız ile yaptığım görüşme de ise, büyükşehirlerde ve merkezlerde olan birliklerin küçük illere kaydırılması gündeme geldi. Sayın Bakanıma bu çalışma içerinde Devrek’te bulunan tabur yerinin de değerlendirilmeye alınabileceğini belirtim. Genel Kurmay Başkanlığı’nın bu konuyla ilgili bir çalışma başlattığını ve çalışma sonrasında kendisinin de değerlendirmelerde bulunacağını ifade etti. Bizim bütün amacımız Devrek’te bulunan Tabur yerinin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak. Bunun için ilgililerle yaptığımız görüşmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Ama şu ana kadar kesinleşmiş bir durum söz konusu değil” dedi. 

 

ULUPINAR, YEREL YÖNETİMLER 
İFTARINA KATILDI
Milletvekili Ulupınar, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara’da ALA Yaşam Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar programına Yerel Yönetimler Başkanı ve yardımcılarının eşleri de katıldı.
Ulupınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanımız Menderes Türel tarafından düzenlenen iftar programına, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Hüseyin Bürge, Alparslan Kavaklı, Nusret Bayraktar, Mehmet Ersoy, Mustafa Baloğlu, Fatih Çiftçi, İlyas Şeker, Mehmet Sekmen, Hami Yıldırım, Enver Yılmaz, Faruk Işık ve Kurtçan Çelebi ile birlikte katıldık. İftar programının ardından AK Parti Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Başkanımız Menderes Türel başkanlığında, yerel yönetimler toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımızda, Ramazan ayı içerisinde halkımızla yaptığımız iftar programları ve çalışmalarımızı değerlendirdik” dedi.